Україна вийде з угоди щодо розслідування нещасних випадків

Уряд ініціював вихід ще з однієї угоди за участі країн СНД

Україна вийде з угоди щодо розслідування нещасних випадків Кабінет Міністрів ухвалив постанову про вихід України з Угоди про порядок розслідування нещасних випадків на виробництві, що сталися з працівниками під час їх перебування поза державою проживання. Документ був укладений у 1994 році за участі країн СНД.

Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

Це ще одна з низки угод із СНД, із яких вийшла наша держава. На початку вересня Уряд повідомляв про вихід України з:

  • Угоди про співробітництво в галузі технічного переоснащення і оновлення залізничного рухомого складу;
  • Угоди про спільне використання вантажних вагонів і контейнерів власності держав учасниць Співдружності, Азербайджанської Республіки, Республіки Грузія, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Естонської Республіки
  • Рішення Ради глав урядів СНД «Про внесення змін до Положення про єдиний бюджет органів СНД, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав»;
  • Рішення Ради глав урядів СНД «Про внесення змін до нормативно-правових актів Співдружності Незалежних Держав, що регламентують порядок фінансування органів СНД».

До відома Україна вийде з угоди щодо розслідування нещасних випадків Кабмін схвалив законопроєкт «Про припинення дії, вихід та денонсацію міжнародних договорів України, укладених урядом України з урядами Російської Федерації, Республіки Білорусь та в межах Співдружності Незалежних Держав». Зараз документ опрацьовується в комітеті ВР.

Джерело: Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці, Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47605

Наказ про проведення інструктажів з охорони праці

Перед проведенням інструктажів з охорони праці на підприємстві потрібно видати відповідний наказ. У статті ви знайдете зразок наказу про проведення інструктажів з охорони праці, підготовлений експертом.
77605

Наказ про встановлення доплат за несприятливі умови праці

Наказ про доплату за шкідливі умови праці допоможе встановити доплату за шкідливі умови праці, підтверджені під час атестації робочих місць за умовами праці. Скачайте зразок наказу про доплату за шкідливі умови праці.
13237

Програма навчання з охорони праці

Найважливіша інформація для роботодавців щодо організації навчання з охорони праці на підприємстві: тематичний план і програма навчання з питань охорони праці, документи, потрібні для проведення навчання та перевірки знань з ОП, нормативне регулювання.
50914

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді