Безпека хімічної продукції: Кабмін затвердив євроінтеграційний техрегламент

Документ стосуватиметься як промислових, так і повсякденних продуктів

Безпека хімічної продукції: Кабмін затвердив євроінтеграційний техрегламент

Кабмін схвалив Технічний регламент щодо безпечності хімічної продукції (далі — Технічний регламент). Цей документ імплементує норми європейського Регламенту REACH та відіграватиме важливу роль для побудови національної системи управління хімічною продукцією за європейськими стандартами.

Як управляти небезпечними відходами

Мета ухвалення Технічного регламенту — забезпечити високий рівень захисту здоров’я людей та довкілля від потенційних ризиків, пов’язаних із хімічними речовинами, і водночас сприяти вільному обігу цих речовин.

Документ спрямований на збір інформації про властивості та безпечне використання хімічних речовин. Ключова вимога— обов’язкова реєстрація всіх хімічних речовин, що виробляються, імпортуються та надаються на ринку в Україні в обсягах понад одну тонну на рік.

Реєстрація забезпечує створення бази даних, яка містить інформацію про властивості, ризики та безпечне використання хімічних речовин. Ця інформація надходитиме до Міндовкілля, яке оцінюватиме ризики й розроблятиме заходи з управління цими ризиками.

Норми Технічного регламенту застосовуватимуться не лише до тих хімічних речовин, що використовуються в промислових процесах, а й до тих, що використовуються у повсякденному житті: у засобах для чищення, фарбах, а також у одязі, меблях та електроприладах.

У довгостроковій перспективі найбільш небезпечні хімічні речовини мають бути замінені безпечнішими.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Група з електробезпеки інженера з охорони праці

Робота інженера з охорони праці досить багатофункціональна і складна. Дізнайтеся, чи повинен інженер з охорони праці для виконання своїх обов'язків мати групу з електробезпеки?
9201

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10102

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з електробезпеки

Роботодавець зо­бо­в’я­заний регулярно вживати заходів безпеки, щоб унеможливити або мінімізувати ризики виникнення пожежі й ураження працівників електричним струмом. Один із головних заходів — проводити інструктажі, навчання та перевірку знань працівників із питань електробезпеки. Більше про інструктажі з електробезпеки — дізнайтеся зі статті.
15282

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді