Екстрена допомога — куди дзвонити: 101 чи 112?

Дізнайтесь, як звернутись по допомогу людям з порушеннями слуху чи мовлення

Екстрена допомога — куди дзвонити: 101 чи 112?В Україні від липня 2023 року поступово впроваджується єдиний номер для повідомлень про надзвичайні ситуації.

Сталася пожежа: як надати домедичну допомогу потерпілим

Для того щоб отримати необхідну допомогу в якнайшвидший строк, громадяни замість різних номерів екстрених служб мають змогу набрати один — 112. 

Оператори Служби 112 скеровують запити до необхідних підрозділів, забезпечують швидкий та організований відгук на екстрені виклики.

Екстрена допомога — куди дзвонити: 101 чи 112?Як проводити розслідування пожеж

На лінію 112 можуть звертатися люди з порушеннями слуху чи мовлення. Вони спілкуватимуться по відеозв’язку з операторами, які володіють жестовою мовою. Для цього необхідно відправити смс-повідомлення на номер 112 та очікувати посилання на з’єднання.

Зараз лінія 112 працює у двох макрорегіонах України — центральному та західному.

Із 1 травня 2024 року в Дніпрі має запрацювати центр Служби 112, який покриватиме регіони на сході України. У вересні планується відкрити четвертий центр у Одесі — для південних регіонів. До кінця грудня 2024 року планується поширити роботу Служби 112 на території всієї України.

Номери профільних екстрених служб 101, 102, 103 та 104 працюватимуть і після 2024 року.

Джерело: МВС

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14533

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
24819

Основні знаки пожежної безпеки на підприємстві

Існують певні вимоги до знаків безпеки і захисту здоров’я працівників на робочих місцях. Вони стосуються не лише їх змісту, а й способу оформлення та розміщення. Дізнайтеся, який вигляд повинні мати знаки пожежної безпеки, що використовуються на підприємстві та як їх використовувати.
32173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді