Оповіщення про надзвичайні ситуації та загрози: зміни від уряду

Передбачено функціонування різних рівнів систем оповіщення

Оповіщення про надзвичайні ситуації та загрози: зміни від урядуКабінет Міністрів затвердив зміни до Положення про єдину державну систему цивільного захисту та Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та організації зв’язку у сфері цивільного захисту (урядова постанова від 08.03.2024 № 270).

Як організувати оповіщення про надзвичайну ситуацію на підприємстві

Так, передбачено функціонування систем різних рівнів для оповіщення та інформування про виникнення надзвичайної ситуації або відповідну загрозу. Йдеться про автоматизовані системи:

  • загальнодержавні —  централізоване оповіщення на державному рівні;
  • територіальні — централізоване оповіщення на регіональному рівні;
  • місцеві — централізоване оповіщення на місцевому рівні.
  • спеціальні, локальні та об’єктові — оповіщення на об’єктовому рівні.

Такі системи оповіщення призначені як для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, такі і для підприємств, установ, організацій, управління і сил цивільного захисту, а ще — для інформування населення.

Рішення уряду також зачепило питання оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру: таке оповіщення відбувається засобами загальнодержавної автоматизованої системи централізованого оповіщення, інформацію негайно поширює оперативно-чергова служба на пункті управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Будстандарт

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка за роботу за комп’ютером

Дізнайтеся, які працівники можуть отримати додаткову відпустку, як вести облік робочого часу працівника на роботах з особливими умовами праці, зокрема на електронно-обчислювальних та обчислювальних машинах, для надання йому додаткової відпустки.
4563

Комплексні заходи з охорони праці

Комплексні заходи з охорони праці розробляють для запобігання випадкам виробничого травматизму на підприємстві, підвищення наявного рівня охорони праці. Дізнайтеся, хто розробляє комплексні заходи з охорони праці на підприємстві, що в них передбачити та чи нестиме роботодавець відповідальність за їх невиконання.
54875

Вимоги охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів

Під час робіт із вантажопідіймальними кранами, підіймальними пристроями й відповідним обладнанням існує великий ризик травмування працівників. Читайте детальніше про те, як безпечно експлуатувати вантажопідіймальні крани та яких заходів ужити в умовах воєнних дій
23397

Всесвітній день охорони праці

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. Так само збігається і девіз, який визначає МОП. Дізнайтеся, як звучить тема Дня охорони праці — 2024 та як організувати День охорони праці на підприємстві.
101024

Що потрібно знати про цивільно-правовий договір на виробництві

Чим відрізняється цивільно-правовий договір від трудового? Коли ЦПД визнають трудовим? Який штраф чекає на роботодавця за неоформлених працівників? Як розслідувати нещасний випадок із підрядником? Відповіді на ці та інші питання — далі у статті.
5001

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді