«Армія відновлення»: зміни з 1 квітня

Залучення до суспільно корисних робіт відбуватиметься з новим рівнем оплати

 «Армія відновлення»: зміни з 1 квітняУряд у рамках проєкту «Армія відновлення» підвищив оплату праці за виконання суспільно корисних робіт у півтора рази. Такі зміни до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 13.07.2011 № 753, Кабмін уніс постановою від 27.10.2023 № 1119.

Як оцінювати ризики надзвичайних ситуацій техногенного характеру

«Армія відновлення» — це проєкт Уряду, спрямований на фінансову підтримку людей, які тимчасово втратили роботу. Такі громадяни мають змогу долучитись до виконання суспільно корисних робіт та отримувати за це оплату від держави.

«Армія відновлення»: зміни з 1 квітня Як розслідувати нещасний випадок на виробництві

Раніше за виконання суспільно корисних робіт за відпрацьований повний місяць громадяни отримували 6 700 грн — розмір мінімальної зарплати. Із 1 січня 2024 року оплата зросла до 10 650 грн. А з 1 квітня 2024 року розмір оплати становитиме 12 000 грн.

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. На період виконання робіт із залученими особами укладають строковий трудовий договір.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
18

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23680

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36706

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10542

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32685

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді