План заходів до Дня охорони праці — 2024: доступний повний текст документа

Скачуйте також план заходів для зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму

План заходів до Дня охорони праці — 2024: доступний повний текст документа Які звіти з питань охорони праці повинно подати підприємство

Міжвідомча робоча група з питань розробки узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань (далі — Міжвідомча робоча група) на черговому засіданні затвердила Національний план спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 рік.

Цьогорічний Національний план визначає інформаційні та інспекційні заходи, які проводитиме Держпраці із залученням інших державних органів.

Значна увага у плані приділена зниженню рівня виробничого травматизму та професійних захворювань, а саме:

  • підвищувати обізнаність роботодавців і працівників з питань безпеки та здоров’я на роботі;
  • проводити моніторинг стану безпеки та здоров'я працівників на роботі;
  • сприяти створенню здорових робочих місць;
  • посилювати вплив інспекційних  відвідувань (у разі відновлення контрольно-наглядової діяльності);
  • забезпечувати професійний розвиток інспекторів;
  • запроваджувати ефективні механізми попередження травматизму на роботі через соціальний діалог і налагодження співпраці з дотичними у відповідних сферах заінтересованими органами.

Міжвідомча робоча група також затвердила План заходів з відзначення Дня охорони праці у 2024 році, складений на підставі пропозицій членів робочої групи.

План передбачає низку заходів, спрямованих на привернення  уваги та підвищення рівня обізнаності суспільства з питань охорони праці, зокрема — проведення онлайн-конкурсу «Мистецтво безпеки праці», інформаційних кампаній, масових заходів круглого столу тощо.

Держпраці закликає долучатися до реалізації заходів Національного плану спільних заходів і Плану заходів з відзначення Дня охорони праці у 2024 році.

Джерело: Держпраці, ФПУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заповнюємо журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
198655

Заповнюємо Декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання

У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
41043

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
37027

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
45167

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді