Кабмін анонсував нові сервіси у «Дії»

Серед нових послуг є також послуги для ветеранів

Кабмін анонсував нові сервіси у «Дії» Як запровадити електронний документообіг у СУОП: практичні поради

У застосунку «Дія» вже доступні 14 цифрових документів і більш ніж 30 сервісів, а на порталі — понад 100 послуг.

Найближчим часом у «Дії» з’являться інші послуги:

  • Розмитнення авто. Зробить процес розмитнення прозорим і швидким, без будь-яких суб’єктивних рішень з боку митниці та людського фактора. Для розрахунку ціни враховуватимуть лише сталі характеристики, на які не може вплинути митник.
  • Онлайн-шлюб. Українці зможуть одружуватися, навіть не виходячи з дому, або якщо перебувають у різних містах.
  • Сервіси для ветеранів. Нададуть можливість отримати статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім’ї загиблого захисника чи захисниці України.
  • Кабінет пацієнта і медичні пуші. Дозволить зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ), вибрати лікаря та підписати декларацію. Крім того, повідомлення від ЕСОЗ надходитимуть ще й у «Дію».

Кабмін анонсував нові сервіси у «Дії»Цивільний захист на підприємстві

  • Відкритий код «Дії». Допоможе експортувати застосунок в інші країни та супроводжувати його інтеграцію. Крім того, дозволить IT-спільноті долучитися до аналізу коду й пропонувати зміни чи покращення.
  • Більше документів у застосунку. Освітні атестати й дипломи, актові записи цивільного стану про народження, зміну імені, шлюб і розлучення. Окрім свідоцтва про народження дитини, у батьків відображатиметься і власне, а також дітей, старших за 18 років.
  •  «Дія.Підпис» для юридичних осіб. Найзахищеніший електронний підпис стане доступний і для бізнесу. Це допоможе пришвидшити процеси та зробити прозорими дії підприємців.
  • «Дія» для партнерів. Новий сценарій інтеграції дасть змогу партнерам авторизувати користувачів «Дії» з отриманням П. І. Б., номера телефону й пошти.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
22

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23682

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36707

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10547

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді