Затверджено Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Держгірпромнагляду

Поповнився список заохочувальних відомчих відзнак, якими можуть бути нагородженні найсумлінніші, найвідповідальніші та найкращі працівники Держгірпромнагляду.

Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 25.11.2013 № 863 затверджено Положення про відомчі заохочувальні відзнаки Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.

Відповідно до цього Положення до відомчих заохочувальних відзнак належать: Подяка, Грамота, почесна Грамота, нагрудний знак «Знак Пошани», до якого нагородженому видається посвідчення.

Подякою, Грамотою та Почесною грамотою нагороджуються працівники Держгірпромнагляду України, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України, за сумлінну працю, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, інші здобутки та трудові досягнення.

Нагрудним знаком нагороджують працівників Держгірпромнагляду України за особисті досягнення у здійсненні завдань, спрямованих на реалізацію державної політики у сфері промислової безпеки та охорони праці, сумлінну працю та особливі заслуги під час виконання службових обов’язків.

Для нагородження Подякою працівник, що працює у сфері управління Держгірпромнагляду України, повинен мати трудовий стаж не менше 3-х років. Грамотою нагороджують працівників, які мають стаж не менше 5-ти років та раніше були нагороджені Подякою. Для отримання почесної Грамоти необхідно пропрацювати не менше 7-ми років та бути вже нагородженим Грамотою раніше.

Нагрудним знаком нагороджують працівникиів які мають стаж роботи у Держгірпромнагляді України, на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України, не менше 10-ти років та яких раніше нагороджували Почесною грамотою.

Чергове нагородження Подякою, Грамотою, Почесною грамотою може бути не раніше ніж через 2 роки після попереднього нагородження. Повторне нагородження Почесною грамотою та Нагрудним знаком не проводять.

Висунення кандидатури до нагородження здійснюється відкрито і гласно та оформлюється відповідним поданням. Особа, яка має дисциплінарне чи адміністративне стягнення, що не знято, представленню для нагородження відомчими відзнаками не підлягає.

Рішення про нагородження відомчими відзнаками прийма Голова Держгірпромнагляду України на підставі подання про нагородження.

Про нагородження відомчими відзнаками видається наказ Держгірпромнагляду України.

Відомчі відзнаки вручаються Головою Держгірпромнагляду України або за його дорученням заступниками Голови Держгірпромнагляду України, керівником структурного підрозділу апарату Держгірпромнагляду України, начальником територіального органу, керівником підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду України, урочисто на загальних зборах трудового колективу.

Про вручення відомчої відзнаки складається протокол, що підписує особа, яка проводила вручення. Цей протокол не пізніше ніж через 10 днів після вручення відомчої відзнаки надсилається до служби персоналу апарату Держгірпромнагляду України для подальшого обліку та зберігання.

В особовій справі та трудовій книжці нагородженого служба персоналу, де працює нагороджений, здійснює відповідний запис із зазначенням дати і номера наказу про нагородження відомчою відзнакою.

Нагороджена особа може бути позбавлена Нагрудного знака наказом Держгірпромнагляду України у разі засудження цієї особи за скоєння злочину згідно з вироком суду, який набрав законної сили, за відповідним поданням. У таких випадках Нагрудний знак та посвідчення до нього підлягають поверненню до апарату Держгірпромнагляду України. У разі втрати відомчої відзнаки або посвідчення до Нагрудного знака дублікат не видають.

Положення також містить таблицю граничної кількість відомчих відзнак, якими може бути нагороджено упродовж календарного року до 2018 року, та додатки, у яких наведено ескізи усіх нагород з описами до них та протокол вручення відомчої заохочувальної відзнаки Держгірпромнагляду.

Відповідно втратив чинність наказ Держгірпромнагляду «Про встановлення відомчих заохочувальних відзнак Держгірпромнагляду» від 28.05.2008 № 116.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
24

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23687

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36707

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10549

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32699

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді