Робота осіб з інвалідністю: в уряді підтримали зміни законодавства

Замість виконання квоти можна буде сплатити внесок

Робота осіб з інвалідністю: в уряді підтримали зміни законодавства Замість інвалідності — втрата функціональності

Міністерство соціальної політики підтримало законопроєкту про розширення прав осіб з інвалідністю на працевлаштування.

Зокрема, документ пропонує розширити квоту на працевлаштування не лише на приватні, а й на державні підприємства та комунальні підприємства. Так само має бути збільшений перелік організацій, які зможуть отримувати підтримку для прийняття осіб з інвалідністю на роботу. 

Зміни мають відбутися і в системі заохочення роботодавців. Це, зокрема, компенсація витрат на облаштування «розумних» робочих місць та фінансування надання соціальних послуг. Такі послуги мають оплачуватись із соціального внеску, який можна буде сплатити як альтернативу виконанню квоти на працевлаштування осіб з інвалідністю (за неможливості прийняття на роботу через високий ступінь виробничого ризику).

До того ж, передбачена можливість купити товари, вироблені на підприємствах трудової інтеграції або захищеного працевлаштування (вартість продукції зарахують як сплату внеску). 

В уряді зауважили, що таким чином особи з інвалідністю отримають більше можливостей отримати роботу і економічну самостійність. 

Робота осіб з інвалідністю: в уряді підтримали зміни законодавстваДовідково: 

Наразі в Україні офіційно працевлаштовані приблизно 16% людей з інвалідністю (у країнах ЄС —   55% в середньому).

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про результати атестації робочих місць

За результатами атестації робочих місць за умовами праці видається наказ про її результати. Скачайте готовий зразок наказу про результати атестації робочих місць та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.
23864

Комісія з атестації робочих місць за умовами праці

Атестаційна комісія — це колегіальний орган, створений для вирішення всіх питань, які стосуються атестації робочих місць на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, як створюють атестаційну комісію, хто входить до її складу, які функціональні обов’язки вона виконує.
12596

Як оформити графік проведення атестації

Перед проведенням атестації керівник підприємства видає відповідний наказ. Як додаток до нього оформлюють графік проведення атестації робочих місць за умовами праці. У статті ви знайдете зразок оформлення такого графіка.
12642

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді