Порядок формування ФОП лікарів загальної практики та встановлення надбавок

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2013 № 977 затверджено Порядок формування фонду оплати праці медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2013 № 977 затверджено Порядок формування фонду оплати праці медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу.

Порядок визначає механізм формування фонду оплати праці лікарів загальної практики — сімейних лікарів, лікарів-педіатрів дільничних, лікарів-терапевтів дільничних, лікарів інших спеціальностей, молодших спеціалістів з медичною освітою, у тому числі фельдшерів, що працюють разом із зазначеними лікарями та обслуговують прикріплене до закладів охорони здоров'я населення, та інших категорій медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу.

Уряд установив, що дія Порядку встановлення надбавок за обсяг та якість виконаної роботи медичним працівникам закладів охорони здоров’я, які надають первинну медичну допомогу, поширюється на медичних працівників, які надають первинну медичну допомогу у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві — починається з 1 лютого 2014 року, в інших областях, АР Крим та м. Севастополі — з 1 жовтня 2014 року.

Фонд оплати праці лікарів загальної практики розраховується, виходячи з чисельності прикріпленого населення та нормативів навантаження на лікарів і медичних сестер. Розміри надбавок за обсяг та якість виконаної роботи змінюються одночасно з підвищенням посадового окладу та нараховуються щомісяця залежно від результатів роботи за попередній місяць та встановлюються до посадового окладу з урахуванням підвищень.

Цією ж постановою затверджено Порядок встановлення надбавок за обсяг та якість виконаної роботи медичним працівникам закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу. Розмір надбавки залежить від кількості прикріпленого для обслуговування населення.

У Порядку наведені показники якості, а також формули для розрахунку розміру зазначеної надбавки; нормативу оплати праці лікаря (сестри медичної) з урахуванням фактичної чисельності прикріпленого населення;  надбавки за обсяг виконаної роботи лікаря (сестри медичної), що коригується з урахуванням коефіцієнтів віково-статевої структури прикріпленого населення; надбавки за якість виконаної роботи лікарів (сестер медичних).

Для оплати праці інших категорій медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу, які не зазначені вище, кошти передбачаються в обсягах, що розраховуються згідно з постановою КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 № 1298.

Відповідно втратили чинність такі постанови КМУ:

  • «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я, що є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров’я» від 05.03.2012 № 209;
  • «Деякі питання оплати праці медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу та є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров’я» від 20.05.2013 № 395

 Постанова набирає чинності з 1 лютого 2014 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
8

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23673

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10536

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32678

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді