Планування та фінансування комплексних заходів з охорони праці

Вийшов друком журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 1/2014 – орієнтир і помічник для професіоналів з охорони праці. Перший випуск зібрав найкращі і найактуальніші теми.

Вийшов друком журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 1/2014 – орієнтир і помічник для професіоналів з охорони праці.

Перший випуск зібрав найкращі і найактуальніші теми. Головна тема номеру «Планування та фінансування комплексних заходів з охорони праці» — не випадкова, оскільки, як правило, на початку нового календарного року в службі охорони праці займаються підготовкою комплексних заходів з охорони праці. Посилена увага до створення цього документа не перебільшена, адже він стане курсом підприємства на цілий рік у напрямі реалізації права працівників на охорону їх життя і здоров’я. Знаючи прискіпливе ставлення спеціалістів до організації роботи з охорони праці, пропонуємо ознайомитись із досвідом фахівців Укрзалізниці щодо планування та фінансування комплексних заходів з охорони праці.

У продовження теми з попереднього номеру журналу (№12/2013) про безпечну експлуатацію технологічних транспортних засобів — стаття про поточну експлуатацію, технічне обслуговування, ремонт, зберігання, зняття з експлуатації та з обліку, утилізацію технологічних транспортних засобів. Наприкінці публікації зверніть увагу на перелік документів, необхідних для забезпечення безпечної експлуатації технологічного транспортного засобу, і використовуйте його, за потреби, як пам’ятку. Перевірити засвоєні зі статті знання можна, відповівши на запитання практикуму-тесту.

Про технічне обслуговування, випробування та ремонт систем електропостачання розповість у своїй консультації експерт, виокремивши у формі таблиці періодичність огляду і технічного випробування електрообладнання та засобів електро­захисту.

Часом, щоб вирішити певну робочу ситуацію, спеціалісту з охорони праці доводиться не один день провести, вишукуючи необхідні норми законодавства. Консультація експерта дасть відповідь, як вчинити, якщо працівник за довідкою медичного закладу не може носити спецвзуття.

Якщо на вашому підприємстві працюють машиністи крана (кранівники), то скористайтеся довідковою таблицею і дізнайтеся про їх право на пенсії за віком на пільгових умовах.

Також зверніть увагу на матеріал про те, як правильно відобразити в обліку витрати на спецодяг, що буде на замітку вам і бухгалтеру вашого підприємства; ознайомтеся з практикою розслідування нещасного випадку внаслідок недотримання вимог безпеки під час ремонту устаткування; прочитайте судову практику щодо встановлення зв’язку профзахворювання з причиною смерті за позовом утриманця померлого.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
6

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23673

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10536

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32677

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді