Нове Типове положення про відомчу пожежну охорону

Кабінет Міністрів України постановою від 09.01.2014 № 5 затвердив Типове положення про відомчу пожежну охорону.

Кабінет Міністрів України постановою від 09.01.2014 № 5 затвердив Типове положення про відомчу пожежну охорону.

Відповідно до положення відомча пожежна охорона утворюється суб’єктом господарювання, який належить до сфери управління міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади , за погодженням з таким міністерством, органом та складається з державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин), кількість яких визначається суб’єктом господарювання.

Вона утворюється для виконання завдань, передбачених Кодексом цивільного захисту України, з метою захисту життя і здоров’я людей, державної власності від пожеж і підтримання належного рівня пожежної безпеки на об’єктах, що належать суб’єктові господарювання.

У постанові прописані основні завдання відомчої пожежної охорони; основні документи, якими вона повинна керуватися у своїй роботі; права посадових осіб відомчої пожежної охорони та  працівників відомчої пожежної охорони під час гасіння пожеж; необхідна штатна чисельність пожежно-рятувальних підрозділів.

Відповідно втратили чинність постанови Кабінету Міністрів України:

  • «Про затвердження Типового положення про відомчу пожежну (пожежно-сторожову) охорону» від 14.08.1995 № 653;
  • Пункт 2 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затверджених постановою КМУ від 04.06.2003 № 873;
  • Пункт 16 змін, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України з питань діяльності Служби зовнішньої розвідки, затверджених постановою КМУ від 25.05.2006 № 726;
  • Пункт 6 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затверджених постановою КМУ від 20.04.2007 № 648;
  • Пункт 2 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затверджених постановою КМУ від 18.07.2012 № 657.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
8

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23673

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10536

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32678

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді