Імпорт електроенергії з ЄС для бізнесу: що готує уряд?

Споживачам імпортованої електроенергїі гарантують низку пільг

image56

Як підвищити енергоефективність підприємства

Кабмін затвердив Положення про особливості імпорту електричної енергії в умовах правового режиму воєнного стану в Україні. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документ передбачає зменшити невідповідність (недостатність) генеруючих потужностей, щоб забезпечити операційну безпеку об’єднаної енергосистеми країни, за рахунок імпорту електроенергії з країн Євросоюзу.

Оскільки Україна перебуває в стані війни й потерпає від масованих обстрілів, актуальним для бізнесу лишається саме імпорт електроенергії з ЄС.

До компаній, які отримують імпортовану електричну енергію, не застосовуватимуть:

  • графіки обмеження її споживання;
  • погодинне відключення електроенергії;
  • обмеження споживання електричної потужності та аварійного відключення.

Умова — такі споживачі не перевищуватимуть визначених обсягів споживання електроенергії.

Джерело: телеграм-канал представника КМУ у Верховній Раді Тараса Мельничука

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14796

Захисні засоби з електробезпеки

Захисні засоби з електробезпеки — це засоби для захисту людини від ураження електричним струмом. Які існують основні захисні засоби в електроустановках, як вибирають засоби захисту від ураження електричним струмом, які обов'язки щодо захисту працівників від електротравм покладає на роботодавця законодавство — читайте далі.
31554

Інструкція з електробезпеки для осіб, які мають ІІ кваліфікаційну групу з електробезпеки

Інструкція — це нормативний документ, який встановлює вимоги безпеки для осіб, які мають ІІ кваліфікаційну групу з електробезпеки. За потреби адаптуйте інструкцію до умов вашого підприємства.
6320

Призначення відповідального за електрогосподарство

Особа, відповідальна за електрогосподарство, повинна мати відповідну групу з електробезпеки та вищу освіту за напрямом (спеціальністю) енергетичного профілю, а також відповідний стаж роботи за цим напрямом. Детальніше — у статті.
42051

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді