МВС запускає доставку водійських посвідчень

Кермувальники мають змогу замовити онлайн обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни

  image63

Алгоритм реєстрації і перереєстрації транспортних засобів

Сервіс стане корисним для осіб, які хочуть обміняти своє посвідчення, отримане вперше на два роки, загубили чи пошкодили його, або змінили персональні дані.

Замовити документ з доставкою Укрпошти за кордон можна в електронному кабінеті водія. Для цього необхідно:

  1. авторизуватись в електронному кабінеті водія;
  2. обрати причину обміну посвідчення;
  3. обрати міжнародну доставку;
  4. оплатити.

Сервісний центр МВС обробить заявку та відправить готовий документ на обране відділення.

МВС запускає доставку водійських посвідченьСкачайте зразок інструкції з охорони праці для водія навантажувача

Строк міжнародної доставки — близько 15 днів.  Орієнтовна вартість посвідчення водія — 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть 960 грн.

Зараз цей сервіс доступний для осіб, які проживають у Польщі.

Для громадян, які перебувають в Україні, Мінцифри запровадило бета-тестування нового сервісу у застосунку «Дія». Незабаром водії матимуть змогу не лише замінити посвідчення, а й замовити доставку пластикового документа на відділення Укрпошти або додому.

Із травня 2023 року в «Дії» українці мають змогу подати заяву про заміну посвідчення водія. Після цього його потрібно було забирати в сервісному центрі. Мінцифри вдосконалює сервіс, і незабаром водії матимуть змогу замовити документ на відділення Укрпошти чи кур’єрську доставку.

Долучитися до бета-тестування можуть користувачі «Дії», які мають:

  • водійське в «Дії», що потребує заміни;
  • цифровий паспорт, зареєстроване місце проживання або посвідку на проживання в застосунку;
  • верифікований податковий номер. 

Джерело: МВС, Мінцифри

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
23

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46965

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30133

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10564

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47697

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді