Рада хоче подовжити відпустки для військових

Законопроєкт підтримали у першому читанні

image26

Які категорії громадян не підлягають мобілізації

Верховна Рада України прийняла за основу проєкт закону № 9342 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану».

Документ подали до Верховної Ради 29 травня. Перед голосуванням його визначили як невідкладний, а при ухваленні документу у першому читанні визначили скорочений строк підготовки.

Рада хоче подовжити відпустки для військових Більше про охорону праці під час воєнного стану

Законопроєкт пропонує збільшити тривалість відпусток для військовослужбовців на час воєнного стану. Так, планується, що тривалість щорічної відпустки становитиме 30 календарних днів, а максимальна тривалість відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин становитиме 10 календарних днів. При цьому щорічну відпустку можна ділити на частини, а час на проїзд в межах України до місця проведення відпустки при цьому не враховуватиметься (втім, він не має перевищувати дві доби в одну сторону).

Проєкт закону передбачає також, що для надання відпустки необхідно, щоб одночасно були відсутні менш ніж 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Водночас документ передбачає підвищення виплат для курсантів, строковиків та тимчасово непридатних військових. Відтак, строковикам та тим, хто отримав травму під час бойових дій, хочуть визначити додаткову винагороду у 6 000 грн, а курсантам — 2 350 грн.

Джерело: Верховна Рада України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Експлуатуємо атракціонну техніку безпечно

Перед початком роботи атракціонних комплексів потрібно впевнитись у справності обладнання та компетентності персоналу щодо попередження нещасних випадків. Стаття допоможе розібратися, як організувати монтаж, техогляд і безпечну експлуатацію атракціонів, які дозвільні документи оформити, зокрема під час воєнного стану, і як забезпечити безпеку відвідувачів
2161

Наказ про дорожньо-транспортну пригоду

Визначити заходи за результатами службового розслідування ДТП, що сталося з транспортним засобом підприємства, допоможе наказ про дорожньо-транспортну пригоду. Як його скласти — далі у статті.
63

Інструкція з охорони праці садівника

Інструкція з охорони праці садівника є документом, що містить обов’язкові для дотримання садівником вимоги з охорони праці при виконанні робіт, визначених його функціональними обов’язками.
3588

Акт прийняття ліфта в експлуатацію

Зафіксувати результату технічного огляду і перевіряння ліфта допоможе Акт прийняття ліфта в експлуатацію. Скачайте готовий шаблон такого документа.
45

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді