Як проводиться зміна класу професійного ризику виробництва страхувальника за попередні періоди

Податківці у листі ДФС від 28.10.2014 № 8668/7/99-99-11-17 роз’яснили особливості зміни класу професійного ризику виробництва страхувальника за попередні періоди

Податківці у листі ДФС від 28.10.2014 № 8668/7/99-99-11-17 роз’яснили особливості зміни класу професійного ризику виробництва страхувальника за попередні періоди.

Насамперед, фахівці нагадали, що клас професійного ризику виробництва визначається Фондом соціального страхування від нещасних випадків за видами економічної діяльності (за кодами згідно з ДК 009:2010).

Відповідно, при зміні ВЕД підприємства Фонд змінює і належність цього підприємства до класу професійного ризику виробництва. Зміна класу професійного ризику здійснюється один раз на рік за результатами роботи страхувальника за минулий календарний рік. Новий клас професійного ризику встановлюється з початку поточного року.

Тому в разі отримання від фіскального органу відомостей про внесення змін до відомостей про страхувальника, які стосуються зміни основного виду економічної діяльності, територіальний орган Фонду соціального страхування від нещасних випадків приймає рішення про віднесення страхувальника до нового класу професійного ризику виробництва. При цьому Фонд вправі перевірити достовірність поданих страхувальником відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний).

У разі зміни класу професійного ризику виробництва страхувальника, в тому числі за минулі періоди, територіальний орган Фонду надсилає фіскальному органу повідомлення про зміну класу професійного ризику виробництва.

На підставі отриманого повідомлення до реєстру страхувальників і вносяться відповідні зміни.

Незгоду зі встановленим класом професійного ризику виробництва платник ЄСВ може висловити територіальному органу Фонду протягом 10 робочих днів після отримання виписки з Єдиного державного реєстру.

Портал «Головбух24»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
23

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23684

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36707

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10548

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32695

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді