Зміни до актів розслідування нещасного випадку вносить комісія з повторного розслідування нещасного випадку

Внесення змін та уточнень до затверджених актів та складання нових актів повинно проводитись комісією із повторного розслідування нещасного випадку

У який спосіб роботодавцю визнати такими, що втратили чинність, попередні акти розслідування нещасного випадку за формами Н-5, Н-1 (або форми НПВ), якщо комісією при їх складанні були допущені помилки, неточності у відомостях про потерпілого, обставинах або причинах нещасного випадку тощо на підставі припису посадової особи Держгірпромнагляду?

Відповідно до вимог пункту 38 Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ від 25.08.2004 № 1112 (далі — Порядок), посадова особа органу Держнаглядохоронпраці має право у разі незгоди потерпілого або особи, яка представляє його інтереси, видати обов’язкові для виконання роботодавцем приписи за формою Н-9 згідно з додатком 8 щодо
необхідності проведення розслідування (повторного розслідування) нещасного випадку, затвердження чи перегляду затвердженого акта форми Н-5, акта форми Н-1 (або форми НПВ), визнання чи невизнання нещасного випадку пов’язаним із виробництвом і складення акта форми Н-1 (або форми НПВ).

Роботодавець зобов’язаний у п’ятиденний строк після одержання припису за формою Н-9 видати наказ про утворення комісії з повторного розслідування нещасного випадку.

Також складання нових актів може бути проведене за рішенням суду.

Примірник затвердженого акта за формою Н-5 разом із примірником затвердженого акта за формою Н-1 (або НПВ) протягом трьох діб надсилаються роботодавцем особам та органам, визначеним у пункті 22 Порядку.

При цьому на раніше складених актах робиться запис щодо втрати ними чинності та зазначаються номер і дата нових актів. Відповідні зміни також вносяться до журналу реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків.

Отже, внесення змін та уточнень до затверджених актів та складання нових актів повинно проводитись комісією із повторного розслідування нещасного випадку.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
23

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23684

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36707

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10548

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32695

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді