Чи можна під час війни проводити навчання на підприємстві

Під час війни навчальні центри не працюють. Чи можна проводити первинне навчання і перевірку знань з робіт підвищеної небезпеки на підприємстві?

Чи можна під час війни проводити навчання на підприємстві

Як організувати навчання з охорони праці на підприємстві

Одне із завдань служби охорони праці підприємства — провести навчання і перевірку знань з охорони праці.

Перевірку знань працівників із питань охорони праці на підприємстві здійснює комісія з перевірки знань підприємства. Її склад затверджує наказом (розпорядженням) роботодавець.

Якщо комісія підприємства з навчання та перевірки знань легітимна, то проводьте навчання і перевірку знань відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005№ 15, та Положення про навчання, яке діє на вашому підприємстві. Немає значення, первинне чи повторне навчання.

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку. У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 50% на пів року наш електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання і перевірка знань з охорони праці працівників закладів освіти

Чинне законодавство вимагає, щоб працівники протягом трудової діяльності проходили навчання і перевірку знань з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Про те, як організувати навчання і перевірку знань з охорони праці працівників закладів освіти, — далі у статті.
12284

Як організувати стажування (дублювання) на робочому місці

У статті разом з експертом з’ясуємо, як організувати проведення стажування, хто його має проходити, кого можна увільнити від його проходження та за яких умов працівника допустять до самостійної роботи.
15119

Зразок Програми вступного інструктажу з охорони праці

Що таке програма вступного інструктажу з охорони праці? Як скласти програму вступного інструктажу з охорони праці на підприємстві? Який перелік перелік питань вступного інструктажу розглядається в програмі? Щоб зекономити ваш час, пропонуємо скачати готовий зразок програми, розроблений експертом.
94598

Цивільний захист на підприємстві

Для того, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям, ліквідувати їх наслідки та надати допомогу потерпілим, організуйте на підприємстві роботу з цивільного захисту. У статті розповімо, які саме заходи цивільного захисту повинні забезпечити на своїх об’єктах суб’єкти господарювання.
27068

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді