МОЗ закликав носити маски тих, хто вже повністю вакцинований

Міністерство охорони здоров'я роз'яснило, що використання масок — правило, якого мають неухильно дотримуватися всі, хто перебуває в громадських місцях, великих скупченнях людей, транспорті, хворіє або перебуває разом із хворими.

МОЗ закликав носити маски тих, хто вже повністю вакцинований

Незалежно від того, пройшла людина повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворіла, захисні маски зобов’язані носити всі без виключення. Використання медичних масок — основний спосіб уникнути інфікування коронавірусною хворобою та унеможливити передачу вірусу.

Як організувати утилізацію використаних масок

Медичні працівники, ті, хто має симптоми респіраторного захворювання або позитивний результат на COVID-19, особи з груп ризику тяжкого перебігу захворювання повинні носити медичну маску, з метою убезпечити не лише оточення, але й себе.

МОЗ закликав носити маски тих, хто вже повністю вакцинованийСкачайте інструкцію з безпеки життєдіяльності під час карантину

Чому всім потрібно носити маски:

  1. Маски захищають здорових людей від інфікованих. Йдеться як про хворих на COVID-19 із вираженими симптомами, так і тих, хто безсимптомно переносить хворобу. Тому використання маски — це турбота не лише про себе, а й про тих, кого ненароком можна інфікувати коронавірусною хворобою.
  2. Наразі в Україні не йдеться про колективний захист від коронавірусної хвороби, а тому ризик інфікуватися залишається.
  3. Вакцинація у поєднанні із використанням медичної маски дозволяє максимізувати захист від нових, більш небезпечних, штамів коронавірусної хвороби, зокрема «Дельта-штаму». Такі поради надають Центри з контролю та профілактики захворювань в США.

Як правильно використовувати медичні маски:

  1. Медичну маску потрібно одягати чистими руками, бажано перед цим їх помити з милом або очистити розчином для рук на спиртовій основі.
  2. Не використовуйте маски, які одягали повторно, і ті захисні та медичні маски, які мають пошкодження. Не носіть чужі маски. Маски — це індивідуальний засіб захисту.
  3. Правильно одягнена маска має закривати ніс і рот так, щоб між обличчям та маскою не було щілин. Вона також повинна давати змогу людині вільно дихати.
  4. Знімайте медичну маску, не торкаючись її передньої частини.
  5. Змінюйте медичні маски через кожні дві години та тоді, коли вони стали вологими або забруднились.
  6. Викидайте використані маски у закриті контейнери.

МОЗ закликав носити маски тих, хто вже повністю вакцинований

Джерело: МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36593

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10104

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31748

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162929

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді