Як скласти план роботи СОП на IV квартал?

Для ефективного планування найкраще скористатися готовим зразком, який розробили експерти

Як скласти план роботи СОП на IV квартал?

Скачати план роботи СОП на ІV квартал (зразок)

Служба охорони праці підприємства має працювати згідно із затвердженим роботодавцем планом роботи та графіками обстежень. Про це свідчить п. 5.1 Типового положення про службу охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 15.11.2004 № 255.

Планування — це не одноразова подія, а постійний процес, який заздалегідь оцінює обставини, що змінюються, та постійно виявляє ризики щодо працівників і системи управління охороною праці на підприємстві» (відповідно до міжнародного стандарту ISO 45001:2018 «Системи управління професійною безпекою та здоров’ям. Вимоги та настанови до застосування»).

Як скласти план роботи СОП на IV квартал?
Зразок для скачуванняна IV квартал 2021 року
Заплановані заходи, посилання на нормативні документи та співпраця зі структурними підрозділами

Таким чином, СОП має постійно розробляти та оновлювати графік своєї діяльності. Найпростіше це зробити, якщо мати готовий, розроблений експертом план. Його легко можна розбити на місяці та тижні, щоб адаптувати до робочого графіка. Пріоритети ж можна розставити згідно зі специфікою вашої сфери діяльності та функціональними обов’язками.

Необхідність та актуальність заходів з охорони праці потрібно обговорювати з головними спеціалістами — головним інженером, механіком, енергетиком, технологом та ін. Так можна за потреби скоректувати план.

Більше корисних статей та зразків ви знайдете у новому дев'ятому номері Довідника спеціаліста з охорони праці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заповнюємо журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
198655

Заповнюємо Декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання

У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
41043

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
37027

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
45167

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді