Як скласти план роботи СОП на IV квартал?

Для ефективного планування найкраще скористатися готовим зразком, який розробили експерти

Як скласти план роботи СОП на IV квартал?

Скачати план роботи СОП на ІV квартал (зразок)

Служба охорони праці підприємства має працювати згідно із затвердженим роботодавцем планом роботи та графіками обстежень. Про це свідчить п. 5.1 Типового положення про службу охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 15.11.2004 № 255.

Планування — це не одноразова подія, а постійний процес, який заздалегідь оцінює обставини, що змінюються, та постійно виявляє ризики щодо працівників і системи управління охороною праці на підприємстві» (відповідно до міжнародного стандарту ISO 45001:2018 «Системи управління професійною безпекою та здоров’ям. Вимоги та настанови до застосування»).

Як скласти план роботи СОП на IV квартал?
Зразок для скачуванняна IV квартал 2021 року
Заплановані заходи, посилання на нормативні документи та співпраця зі структурними підрозділами

Таким чином, СОП має постійно розробляти та оновлювати графік своєї діяльності. Найпростіше це зробити, якщо мати готовий, розроблений експертом план. Його легко можна розбити на місяці та тижні, щоб адаптувати до робочого графіка. Пріоритети ж можна розставити згідно зі специфікою вашої сфери діяльності та функціональними обов’язками.

Необхідність та актуальність заходів з охорони праці потрібно обговорювати з головними спеціалістами — головним інженером, механіком, енергетиком, технологом та ін. Так можна за потреби скоректувати план.

Більше корисних статей та зразків ви знайдете у новому дев'ятому номері Довідника спеціаліста з охорони праці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма навчання з охорони праці

Найважливіша інформація для роботодавців щодо організації навчання з охорони праці на підприємстві: тематичний план і програма навчання з питань охорони праці, документи, потрібні для проведення навчання та перевірки знань з ОП, нормативне регулювання.
50492

Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство

Посадова інструкція відповідального за електрогосподарство: обов’язкові розділи та їх послідовність. На що треба звернути увагу при складанні посадової інструкції. Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство.
52969

Регулювання питань охорони праці в колективному договорі

Регулювання питань охорони праці у колективному договорі: нормативні акти; зміст; порядок розробки, узгодження, підписання та затвердження договору; внесення змін; реєстрація колективного договору. Скачайте зразок Розділ охорона праці в колективному договорі.
34110

Перевезення небезпечних вантажів

Небезпечні вантажі становлять потенційну загрозу для людини й навколишнього середовища. У статті ви знайдете відповіді на такі питання: що таке небезпечний вантаж, чим укомплектувати транспортні засоби, що перевозять такий вантаж, які документи оформити та які вимоги до виробничого персоналу
12709

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді