Документи, які складатиме Держпраці під час перевірок, — проєкт наказу від Мінекономрозвитку

Затвердження форм документів покликане оптимізувати проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю, охорону праці, промислову безпеку, гігієну праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, здійснення державного гірничого тощо.


Документи, які складатиме Держпраці під час перевірок, — проєкт наказу від Мінекономрозвитку


Проєкт наказу Мінекономрозвитку «Про затвердження форм документів, що складаються при здійсненні заходів державного нагляду та контролю Державною службою України з питань праці» (далі – Проєкт) розроблено відповідно до ч. 2 ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» з урахуванням вимог Методики розроблення уніфікованих форм актів за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), затвердженої постановою КМУ від 10.05.2018 № 342.

Перелік документів для перевірки стану ОП на підприємстві

Проєкт має врегулювати і актуалізувати процедури оформлення результатів здійснення державного нагляду (контролю), забезпечити єдиний підхід до складання розпорядчих документів за результатами проведення заходів державного нагляду (контролю) Держпраці та її територіальними органами, удосконалення системи державного нагляду (контролю), спрощення процедури проведення таких заходів.

Пропозиції та зауваження до Проєкту приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення за адресою:

  • Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14;
  • e-mail: [email protected];
  • факс/тел.: (044) 278-66-16.

Джерело: Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
33

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
79355

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19671

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13558

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді