Починаються масові перевірки пожежної безпеки

UA RU
Після нещодавньої пожежі в Одесі Президент України Володимир Зеленський ініціював проведення масштабних перевірок стану протипожежної й техногенної безпеки.

Починаються масові перевірки пожежної безпеки

Скачуйте інструкції з охорони праці та пожежної безпеки

4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася велика пожежа, яка забрала життя 12 осіб. На наступний день В. Зеленський дав завдання Кабміну спільно з органами місцевої влади у місячний термін провести перевірку стану протипожежної й техногенної безпеки дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних закладів і закладів вищої освіти, гуртожитків, закладів охорони здоров’я та соціального захисту населення, державних об’єктів критичної та транспортної інфраструктури. Про це він повідомив у своєму фейсбуку.

Також запланована перевірка всіх посадових осіб, які надають висновки щодо стану пожежної безпеки того чи іншого об’єкта, на предмет халатності, безвідповідальності чи недоброчесності під час виконання ними службових обов’язків.

Крім того, Президент України запропонував:

  • переглянути стан і належну забезпеченість матеріально-технічними та транспортними ресурсами рятувальних підрозділів, служб невідкладного реагування та медицини катастроф;
  • передбачити вдосконалення їхнього технічного оснащення та оновлення сучасними засобами порятунку та комунікацій.

Окремо В. Зеленський закликав бізнес — власників торговельних центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів тощо — бути соціально відповідальними, забезпечити у своїх закладах пожежну безпеку, не чекаючи державних перевірок.

«Давайте будемо відповідальними та вивчимо нарешті отримані страшні уроки заради збереження найціннішого — життя українських громадян», — наголосив він.

Про виконану роботу, актуальні проблеми та пропозиції Президент України попросив доповісти йому до 10 січня 2020 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах є обов’язковою для виконання всіма працівниками підприємства й поширюється на всі приміщення та кабінети підприємства. У ній встановлено основні вимоги до забезпечення пожежної безпеки в будівлі. Завантажте зразок інструкції, розроблений експертом, та за потреби адаптуйте документ до умов вашого підприємства.
51264

Системи протипожежного захисту

До систем протипожежного захисту належать технічні засоби, розташовані на об’єкті, які використовують для запобігання, ліквідації та локалізації пожеж. Ці засоби допомагають захищати людей, довкілля та матеріальні цінності від пожежі. Розглянемо, що належить до цих систем.
22931

Правила пожежної безпеки

Основним нормативно-правовим актом з питань пожежної безпеки є Правила пожежної безпеки в Україні. Які саме вимоги пожежної безпеки встановлені в Правилах, що потрібно знати роботодавцям, аби не потрапити під дію штрафів, — відповіді у статті.
69931

Пожежні гідранти на підприємстві

При пожежі треба діяти швидко, тому важливо, щоб пожежне обладнання було справним, а доступ до нього — вільним. У статті розповімо про вимоги до утримання пожежних гідрантів, які зобов’язані знати власники підприємств, на території яких вони встановлені.
9352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді