Затверджено Положення щодо застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки

Мінсоцполітики затвердило Положення щодо застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки. Воно поширюється на роботи підвищеної небезпеки, які виконуються за нарядом-допуском на підприємствах і в організаціях у металургійній промисловості та на залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах.

Скачайте акт-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки на території підприємства

Як застосовувати наряди-допуски на роботи підвищеної небезпеки, відтепер регламентує спеціальне Положення (наказ Мінсоцполітики від 04.07.2019 № 1045 «Про затвердження Положення щодо застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки в металургійній промисловості та залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах» (далі — Положення), що діє з 16.08.2019).

Це Положення поширюється на роботи підвищеної небезпеки, які виконуються за нарядом-допуском на підприємствах і в організаціях у металургійній промисловості та на залізорудних гірничо-збагачувальних комбінатах.

Тест на тему: «Проведення робіт за нарядом-допуском»

Перелік робіт підвищеної небезпеки, які виконують за нарядом-допуском, розробляють на строк до трьох років. Його погоджує служба охорони праці та затверджує керівник структурного підрозділу підприємства.

Роботи підвищеної небезпеки може виконувати бригада у складі не менше двох працівників (разом із керівником робіт), а роботи всередині технологічного обладнання, апаратів — бригада у складі не менше трьох працівників.

Відповідальними особами за організацію і безпечне проведення робіт є працівник, який видає наряд-допуск, допускач до роботи, керівник робіт, члени бригади.

Положення регламентує обов’язки й дії допускача до роботи, а також визначає, де і як реєструвати наряди-допуски та акти-допуски.

Цей документ містить основні вимоги безпеки під час організації застосування нарядів-допусків та не обмежує право роботодавця встановлювати додаткові вимоги. Додаткові вимоги, які передбачаються безпосередньо на місці проведення робіт, оформлюються актом з охорони праці, що діє на підприємстві, та не мають суперечити цьому Положенню.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Що таке наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки? Хто його видає і коли він потрібен? Яку форму бланка обрати та як правильно оформити? Відповіді на ці та інші питання — у статті. А також скачуйте розроблений експертом бланк наряду допуску.
121544

Роботи підвищеної небезпеки

Дізнайтеся, які документи потрібні для організації робіт підвищеної небезпеки та як їх оформити, а також, як проводити роботи з підвищеною небезпекою під час воєнного стану.
64888

Наряд-допуск на виконання вогневих робіт

В яких випадках потрібно оформлювати наряд-допуск на виконання тимчасових вогневих робіт, хто розробляє такий документ? Відповіді на ці питання ви знайдете у статті, а також зможете скачати бланк наряду-допуску на виконання вогневих робіт.
20892

Наказ про затвердження Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки

Якщо на підприємстві виконують різні роботи підвищеної небезпеки, доцільно розробити Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки. Наводимо зразок наказу для затвердження такого Положення.
4262

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді