Наказ про затвердження Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки

Автор
головний державний інспектор Головного управління Державної служби України з питань праці у Київській області, експерт з питань охорони праці
Якщо на підприємстві виконують різні роботи підвищеної небезпеки, доцільно розробити Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки. Наводимо зразок наказу для затвердження такого Положення.

Для уніфікації та однозначності форм нарядів-допусків і журналів їх обліку на підприємстві слід розробити Типове положення про порядок видачі наряду-допуску на виконання робіт із підвищеною небезпекою (далі — Положення), де визначити єдині форми наряду-допуску та журналу їх обліку. Такий підхід буде дуже корисним для суб’єктів господарювання, які проводять роботи у багатьох сферах господарювання (умовах виробництва) і які на сьогодні, відповідно до чинних нормативних вимог, мають використовувати три та більше форм нарядів-допусків.

Керівник підприємства затверджує документ наказом про затвердження Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді