Держстат наказом від 31.07.2019 затвердив нову форму державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці». Її вводять у дію, починаючи з 01 лютого 2020 року.
Форму звіту доповнено новим розділом VІI «Витрати на утримання робочої сили, що не входять до складу фонду оплати праці», у який роботодавець вноситиме інформацію про:
- витрати підприємства на утримання робочої сили, крім тих, які враховані у фонді оплати праці;
- витрати підприємства на соціальне забезпечення працівників;
- витрати підприємства на культурно-побутове обслуговування працівників;
- витрати підприємства на забезпечення працівників житлом;
- витрати підприємства на професійне навчання;
- інші витрати на робочу силу;
- середньооблікову кількість штатних працівників підприємства.
Новий Порядок перевірок. Як підготуватися
Зверніть увагу!
З 01 лютого 2020 року втратить чинність наказ Держстату від 06 липня 2018 року № 134 «Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці» (зі змінами).
Ірина Шкарівськаадвокат, постійний автор статей та лектор вебінарів на теми законодавства про охорону праці Згідно з Планом заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) Держпраці у 2019 році здійснить 16905 перевірок підприємств. Суб’єктам господарювання потрібно знати не лише про те, як підготвуватися до приїзду інспекторів, а також
Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
Скачайте приклад оформлення посадової інструкції, в якій визначено функціональні обов’язки, права та відповідальність головного енергетика підприємства.