Затверджено Правила пожежної безпеки для підприємств енергетичної галузі України

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наказом від 26.09.2018 р. № 491 затвердило Правила пожежної безпеки в компаніях, на підприємствах та в організаціях енергетичної галузі України.

Правила пожежної безпеки в компаніях, на підприємствах та в організаціях енергетичної галузі України (далі — Правила) набули чинності 19.04.2019. Водночас втратив чинність наказ Мінпаливенерго від 26.07.2005 р. № 343, яким було затверджено попередні такі Правила.

Все про пожежну безпеку в одній тематичці

Правила є обов’язковими для суб’єктів господарювання енергетичної галузі, що належать до сфери управління Міненерговугілля. Вони встановлюють загальні вимоги щодо пожежної безпеки будівель, споруд та прилеглих до них територій, іншого нерухомого майна, обладнання, устаткування енергетичних підприємств, що експлуатують, будівельних майданчиків, а також до проведення будівельних робіт.

Які вимоги встановлені у новому нормативному акті — читайте у статті на порталі.

Головні статті у травні

Затврежно Правила пожежної безпеки для підприємств енергетичної галузі України
У № 5 "Довідника"Консультації фахівців, корисні поради та пам’ятки, аналіз законодавства
Зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків; Атестація робочих місць за умовами праці: які переліки скласти; З інвалідністю — за комп’ютер: чи проводити атестацію робочого місця та інші корисні матеріали, написані професіоналами.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Вступний інструктаж з пожежної безпеки на підприємстві

Вступний інструктаж з пожежної безпеки — це перший крок до ознайомлення з системою протипожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, хто має його проходити та які питання розглядаються під час такого інструктажу.
35201

Безпечне проведення вогневих робіт

Дізнайтеся про основні вимоги охорони праці та пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт. Перевірте правильність підготовки до виконання вогневих робіт за чеклістом.
29699

Наказ про призначення відповідальних за пожежну безпеку

Керівник підприємства зобов’язаний призначити відповідального за пожежну безпеку на підприємстві та закріпити цей обов’язок у локальних актах підприємства. У статті ви знайдете зразок наказу про призначення відповідального за пожежну безпеку.
97216

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді