Держпраці розмістила для громадського обговорення проект наказу «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та охорони здоров’я працівників у робочих зонах».
Проект наказу Мінсоцполітики «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та охорони здоров’я працівників у робочих зонах» (далі – проект акта) розроблено Держпраці.
Метою розроблення проекту акта є імплементації положень Директиви Ради 89/654/ЄЕС від 30 листопада 1989 року про мінімальні вимоги стосовно безпеки та охорони здоров’я на робочому місці (перша окрема Директива у значенні ч. 1 ст. 16 Директиви 89/391/ЄЕС) в національне законодавство про охорону праці.
СкачатиПокажчик нормативно-правових актів з охорони праці Пропозиції та зауваження до проекту наказу приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення за адресою:
Державна служба України з питань праці: 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14, e-mail: [email protected]; тел.: 226-20-83, факс: 289-55-24.
СкачатиМінімальні вимоги щодо безпеки та охорони здоров’я працівників у робочих зонах СкачатиАналіз регуляторного впливу проекта акта СкачатиПрогноз впливу реалізації акта на ключові інтереси заінтересованих сторін СкачатиДовідка щодо відповідності положенням Конвенції СкачатиВисновок про гендерну експертизу
Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
Скачайте приклад оформлення посадової інструкції, в якій визначено функціональні обов’язки, права та відповідальність головного енергетика підприємства.