МОП розробила рекомендації стосовно інспекторів Держпраці

Підготовлено Рекомендації щодо розроблення кадрової політики Державної служби України з питань праці, зокрема стосовно інспекторів праці, у рамках проекту Міжнародної організації праці «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу».

Цей документ ґрунтується на принципах і підходах Міжнародної організації праці, враховує успішні практики інспекцій праці держав-членів ЄС.

Мета Рекомендацій – допомогти відділам персоналу Держпраці сформулювати засади своєї діяльності відповідно до міжнародних стандартів праці та з метою запровадження єдиної кадрової стратегії, яка передбачає досягнення позитивних результатів у питаннях гендерної чутливості, координації та взаємодії відділів персоналу центрального апарату Держпраці та територіальних управлінь, створення єдиної національної системи відбору кандидатів на посади інспекторів праці, запровадження програми професійного навчання, оцінювання службової діяльності, просування по службі, а також протидії корупції.

Скачати Рекомендації

МОП розробила рекомендації для інспекторів Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці

Одним із основних видів контролю за станом охорони праці на підприємстві є триступеневий адміністративно-громадський контроль. Хто та як має його організувати? Чи обов’язково всім підприємствам дотримуватись триступеневої схеми контролю, — роз'яснюємо у статті.
26280

Призначення відповідального за теплове господарство

Як правильно призначити відповідального за теплове господарство? Які вимоги до персоналу та що необхідно знати для безпечної експлуатації теплових установок і мереж? У статті розглянуто ключові аспекти, правила та рекомендації щодо організації теплового господарства на підприємстві.
465

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
58022

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
44011

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді