Уряд спростив процедури габаритно-вагового контролю транспортних засобів

Затверджено зміни до Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні, № 671 — редакція від 30.08.2017

Зокрема, уніфіковано термін «габаритно-ваговий контроль» шляхом виключення визначень деяких видів контролю, які дублюють одне одного, узгоджено процедури здійснення габаритно-вагового контролю, а також надано водієві, який здійснює міжнародні перевезення вантажів, можливість застосовувати міжнародний сертифікат зважування, у разі пред'явлення якого контролюючим органам ваговий контроль транспортного засобу не здійснюватиметься.

Крім того, на вимогу представників бізнес-середовища КМУ врегульовано питання перевезення автомобільними дорогами загального користування швидкопсувних вантажів, а також тварин у денну пору доби під час підвищення температури повітря вище ніж +28 ˚С.

Таким чином, ці зміни суттєво оптимізують процедуру проходження контролю за проїздом великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування. В свою чергу, водії транспортних засобів отримають можливість застосування міжнародного сертифіката зважування, що спростить процедуру перетину кордонів між державами, зокрема дасть змогу уникнути багаторазового зважування іноземних транспортних засобів на території нашої держави під час здійснення міжнародних автомобільних вантажних перевезень.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи мають працівники право не працювати під час повітряної тривоги

Чи оплачується робота під час повітряної тривоги? Який штраф за роботу під час повітряної тривоги? Які дії працівників під час повітряної тривоги? Відповіді на ці питання та все про те, як створити безпечні умови праці під час повітряної тривоги – у статті.
110

Порядок затвердження програм навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки

Які обов’язки для керівників підприємств та осіб, котрі проводять навчання, передбачені документом? Та як за новим порядком проводити інструктажі з пожежної безпеки — розкажемо у статті.
5228

Організація навчання працівників з електробезпеки

Які існують форми навчання працівників, котрі обслуговують електроустановки споживачів, якими документами має бути врегульоване таке навчання. Більше про навчання та інструктаж працівників з електробезпеки — у статті.
19103

Розробляємо План роботи служби охорони праці

Для ефективної роботи служба охорони праці розробляє план заходів з охорони праці. Які питання мають бути охоплені в ньому, які заходи та терміни передбачені? Скачайте план роботи служби з охорони праці, підготовлений експертом, та дізнайтеся відповіді на ці та інші актуальні питання.
38471

Вимоги до організації робочого місця працівника з охорони праці

Організація робочого місця працівника з охорони праці є важливим аспектом забезпечення безпеки на робочому місці. Що таке робоче місце та робоча зона? Як має виглядати безпечне робоче місце? Чи є санітарно-гігієнічні вимоги до робочого місця? Якою має бути площа робочого місця на одного працівника? Відповіді на ці питання та все про вимоги до організації робочого місця – у статті.
193

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді