Перевірки інспекторами праці правильності застосування Списків № 1 і № 2: проект наказу

На офіційному порталі Державної служби України з питань праці оприлюднено для громадського обговорення проект наказу Мінсоцполітики «Про затвердження Порядку здійснення контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці та правильністю застосування списків на пільгове пенсійне забезпечення».

Відповідно до проекту наказу право на проведення перевірок мають посадові особи Держпраці та її територіальних органів, посадовими інструкціями яких передбачено повноваження державного інспектора з питань праці.

Для оцінки правильності застосування роботодавцями Списків інспектор праці перевіряє:

  • відповідність внесених записів про найменування професій і посад у документах кадрового обліку та трудових книжках працівників Класифікатору професій та Списків (чинних на момент проведення атестації);
  • наявність у переліку робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад усіх категорій працівників, яким за результатом атестації підтверджено право на пенсію за віком на пільгових умовах;
  • відповідність робіт виконуваних працівниками, яким за результатом атестації підтверджено право на пенсію за віком на пільгових умовах, роботам, зазначеним у відповідних розділах довідників кваліфікаційних характеристик професій та посад працівників.

Пропозиції та зауваження до проекту наказу приймають протягом одного місяця з дня оприлюднення за адресою: Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14; e-mail: [email protected]; тел.: (044) 226 20 83, факс (044) 289 55 24.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про результати атестації робочих місць

За результатами атестації робочих місць за умовами праці видається наказ про її результати. Скачайте готовий зразок наказу про результати атестації робочих місць та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.
23865

Комісія з атестації робочих місць за умовами праці

Атестаційна комісія — це колегіальний орган, створений для вирішення всіх питань, які стосуються атестації робочих місць на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, як створюють атестаційну комісію, хто входить до її складу, які функціональні обов’язки вона виконує.
12596

Як оформити графік проведення атестації

Перед проведенням атестації керівник підприємства видає відповідний наказ. Як додаток до нього оформлюють графік проведення атестації робочих місць за умовами праці. У статті ви знайдете зразок оформлення такого графіка.
12642

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді