Читайте на сторінках липневого номера журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці»

Теми:
Якщо робочі місця розташовані на висоті, то чи можна вважати роботу, яку проводять на них, роботою на висоті?

На думку експерта журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці», така теза є хибною, адже не враховує те, що за певних умов (наприклад, коли використовують захисні огороджувальні системи або інвентарне захисне огородження), розташовані на висоті робочі місця можуть не належати до робіт на висоті, оскільки не підпадають під визначення «роботи на висоті». А все через неоднозначність вимог Правил охорони праці при роботі на висоті, затверджених наказом Держгірпромнагляду від 27.03.2007 № 62 (далі — Правила).

Експертний аналіз вимог Правил та інших нормативних документів щодо виконання робіт на висоті читайте на сторінках липневого номера Довідника.

Крім того, дізнайтеся, як не допустити випадків виробничого травматизму під час виконання робіт на висоті. У рубриці «Працюємо над порушеннями» редакція підібрала фото, на яких зображені ситуації порушення вимог безпечного виконання робіт на висоті, та роз’яснила, як відповідно до вимог нормативних документів мають бути організовані такі роботи.

Також стануть у пригоді статті цього номера про: заходи електробезпеки в навчальному закладі, обов’язки та права уповноваженого з питань охорони праці, нові правила встановлення випробного строку та інші. А ще — відповіді експертів на ваші запитання.

Переглянути усі статті, завантажити і зберегти будь-яку статтю у форматі MS Word, а також зробити закладки, позначки, перейти на нормативні документи за активними посиланнями тощо можна в електронному журналі «Довідник спеціаліста з охорони праці».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як експлуатувати газові балони

Безпечна експлуатація газових балонів залежить від багатьох чинників. У статті розповімо, як заповнювати, транспортувати та зберігати, як проводити техогляд, як навантажувати та розвантажувати балони з газами.
21050

Передрейсовий медичний огляд водіїв

Хто повинен проходити передрейсовий медичний огляд, хто має право проводити передрейсовий медичний огляд водіїв, а також які наслідки для керівників підприємств та медичних працівників за непроведення медоглядів. Відповіді на всі запитання у статті.
73350

Вимоги до розміщення вогнегасників

Як обрати місце для вогнегасника, як повісити вогнегасник, де та як розмістити його у транспорті. Про правила розміщення вогнегасників на підприємствах та транспортних засобах — далі у статті.
62849

Молоко або інші рівноцінні харчові продукти за роботу із шкідливими умовами праці

Працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці законодавством передбачено безоплатну видачу молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Як організувати та документувати видачу молока на підприємстві — дізнайтеся у статті.
17845

Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1‑ПВ

Один раз на два роки юридичні особи зобов’язані звітувати про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1-ПВ. Актуальний бланк ви можете скачати у статті.
41996

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді