Періодичність повторних інструктажів для водіїв автотранспортних засобів

На підприємстві водії перевозять пасажирів на легкових автомобілях на зразок таксі та не виконують робіт з технічного обслуговування автомобілів. Професія водія не входить до Переліку робіт з підвищеною небезпекою. З якою періодичністю у такому разі для водіїв потрібно проводити повторні інструктажі?

Повторний інструктаж на роботах з підвищеною небезпекою проводиться не рідше ніж 1 раз на 3 місяці. Це зазначено у пункті 6.5 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15 (НПАОП 0.00-4.12-05; далі — Типове положення).

Відповідно до пункту 1.7 Типового положення, роботи з підвищеною небезпекою — це робота в умовах впливу шкідливих або небезпечних виробничих факторів або така, де є потреба у професійному доборі, чи пов’язана з обслуговуванням, управлінням, застосуванням технічних засобів праці або технологічних процесів, які характеризуються підвищеним ступенем ризику виникнення аварій, пожеж, загрози життю, заподіяння шкоди здоров’ю, майну, довкіллю.

До робіт, де є потреба у професійному доборі, належать роботи, пов’язані з управлінням наземним транспортом (наказ МОЗ, Держнаглядохоронпраці від 23.09.1994 № 263/121).

Отже, повторні інструктажі для водіїв необхідно проводити з періодичністю не рідше ніж 1 раз на 3 місяці.

Періодичність повторних інструктажів для водіїв автотранспортних засобів Безпека дорожнього руху на підприємстві

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді