Штрафи за шум для власників транспорту

У Раді зареєстрували відповідний проєкт закону

image32

Пам'ятка. Як керувати автомобілем у спеку

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт № 9564 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення адміністративної відповідальності за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму».

Документ пропонує доповнити КупАП статтею 121-4 — новою нормою, яка передбачатиме адміністративну відповідальність за керування або експлуатацію транспортних засобів (ТЗ), що перевищуватимуть встановлений законодавством допустимий рівень шуму:

 

Перше порушення

Повторне порушення

Хто розглядатиме справу

поліція

суд

Які штрафні санкції

1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ)

2000 НМДГ з можливим позбавленням права керування ТЗ на строк від трьох до шести місяців

Проєкт Закону також передбачає зміни до законів України «Про дорожній рух» від 30.06.1993 № 3353-XII  і «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII .

Керувати або експлуатувати ТЗ із порушенням встановленого рівня шуму законопроєкт дозволятиме виключно в межах населених пунктів. Заборона не стосуватиметься автомобільних спортивних змагань та інших заходів за межами населених пунктів.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46914

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30103

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10550

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47607

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183248

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді