ДСНС відкрила Офіс протимінної діяльності

Офіс протидіятиме мінній загрозі в Україні та посилить контроль над розмінуванням

ДСНС відкрила Офіс протимінної діяльності

В Україні відкрили Офіс протимінної діяльності Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як попередити ризики від вибухонебезпечних предметів

Це координаційний орган ДСНС, який:

  • відповідатиме за планування, моніторинг, практичну організацію та координацію завдань із розмінування;
  • здійснюватиме сертифікацію операторів протимінної діяльності та контролюватиме їх якість.

Дії із розмінування фахівці відстежують у режимі реального часу на інтерактивній мапі. На ній відображається діяльність саперів, робота машин механізованого розмінування, а також місця, де вже виявлені або ймовірно можуть бути вибухонебезпечні предмети.

Офіс протимінної діяльності забезпечуватиме не лише координацію і контроль за розмінуванням, а й проводитиме інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, щоб підвищити рівень обізнаності щодо мінної небезпеки.

Джерело: МВС

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10528

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47517

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183123

Наказ про проведення інструктажів з охорони праці

Перед проведенням інструктажів з охорони праці на підприємстві потрібно видати відповідний наказ. У статті ви знайдете зразок наказу про проведення інструктажів з охорони праці, підготовлений експертом.
77584

Наказ про результати атестації робочих місць

За результатами атестації робочих місць за умовами праці видається наказ про її результати. Скачайте готовий зразок наказу про результати атестації робочих місць та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.
23935

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді