Посилено державний нагляд у сфері експлуатації сільгосптехніки

Міністерством аграрної політики внесено зміни до низки наказів щодо здійснення держнагляду у сфері експлуатації та технічного стану сільськогосподарської техніки, самохідних шасі, машин та інших механізмів.

Наказом Мінагрополітики 27.06.2013 № 396 внесло зміни до низки наказів щодо здійснення держнагляду (контролю) Держсільгоспінспекцією та її територіальними органами у сфері експлуатації та технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів.

Так, викладено у новій редакції Інструкцію з оформлення посадовими особами інспекцій державного технічного нагляду матеріалів про адміністративні правопорушення та приписів з питань, що належать до їх компетенції, затверджену наказом Мінагрополітики від 26.10.2009 № 755. Окремо прописано порядок накладення адміністративних стягнень у разі виявлення відповідного правопорушення.

Зокрема, від імені інспекції розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення мають право:

  • Головний державний інспектор сільського господарства України — штраф на громадян до 80 нмдг(1360 грн.) і на посадових осіб — до 100 нмдг (1700 грн.);
  • головні державні інспектори сільського господарства в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, районах, їх заступники — штраф на громадян до 30 нмдг (510 грн.) і на посадових осіб — до 50 нмдг (850 грн.);
  • старші державні інспектори сільського господарства, державні інспектори сільського господарства — штраф на громадян до 10 нмдг (170 грн.) і на посадових осіб — до 20 нмдг (340 грн.).

Нагадаємо, що адміністративні стягнення може бути накладено не пізніше ніж через 2 місяці з дня вчинення правопорушення, а за триваючого правопорушення — не пізніше ніж через 2 місяці з дня його виявлення.

Також внесено зміни до Порядку роботи, пов’язаної з реєстрацією та зняттям з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, затвердженого наказом Мінагрополітики від 22.11.2011 № 644, зокрема, стосовно реєстрації нових машин.

Нові машини, не зареєстровані інспекціями, реєструють після їх огляду державними інспекторами за місцем їх реєстрації. При цьому огляд спеціалістом з проведення обстеження машини на відповідність ідентифікаційних номерів і супровідних документів на предмет фальсифікації не проводиться. Місце огляду власник узгоджує з місцевим державним інспектором.

Якщо машина перебуває за межами району (міста), де проводять її реєстрацію (тимчасову реєстрацію), огляд машини здійснює державний інспектор у районі, в якому машина тимчасово перебуває.

Наказ зареєстровано в Мін’юсті 18.07.2013 за № 1209/23741, набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23671

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36704

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10534

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32677

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163639

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді