Змінюється процедура огляду водіїв на стан сп’яніння

Для визначення стану працівника можна буде застосовувати тести

Змінюється процедура огляду водіїв на стан сп’яніння

Кабмін уніс зміни до Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду, затвердженого постановою КМУ від 17.12.2008 № 1103.

Змінюється процедура огляду водіїв на стан сп’яніння Чи можна зобов’язати працівників проходити огляд «на тверезість» на роботі

Зміни передбачають можливість використовувати під час огляду в закладі охорони здоров’я тести на вміст наркотичного засобу або психотропної речовини в організмі особи.

Якщо результат тесту позитивний — необхідно буде обов’язково підтвердити наявність наркотичних засобів або психотропних речовин лабораторним дослідженням.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Види первинних засобів пожежогасіння

Що належить до первинних засобів пожежогасіння, які первинні засоби пожежогасіння використовуються на виробництві, як правильно їх обрати та розмістити. Відповіді на ці та інші питання про первинні засоби пожежогасіння дає експерт із питань охорони праці та пожежної безпеки.
38524

Перевірка знань з охорони праці

Хто повинен проходити перевірку знань з охорони праці та з якою періодичністю? Як відбувається така перевірка? Які зміни в організації проведення перевірки відбулися під час карантину? Усі відповіді — далі в статті.
67980

Атестація робочих місць за умовами праці медпрацівників

У закладах охорони здоров’я, як і на всіх інших підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності й господарювання, потрібно проводити атестацію робочих місць. Однак з огляду на характер праці медичних працівників атестація їхніх робочих місць суттєво відрізняється від атестації на промислових підприємствах.
12714

Цільовий інструктаж з охорони праці

Коли та як проводити цільовий інструктаж з охорони праці? Хто відповідальний за його проведення, яку документацію необхідно оформити та що робити, якщо працівник не пройшов інструктаж? Детальні відповіді на ці важливі питання чекають у статті.
63088

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді