Акт відсторонення від роботи працівника у стані алкогольного сп’яніння

UA RU
Автор
головний державний інспектор Головного управління Державної служби України з питань праці у Київській області, експерт з питань охорони праці
Для того, щоб відсторонити від роботи нетверезого працівника, потрібно скласти Акт відсторонення від роботи працівника у стані алкогольного сп’яніння. Як скласти його правильно — підкажемо у статті.

Працівника можна відсторонити від роботи після того, як посадова особа підприємства, наприклад керівник підрозділу, надала доповідну записку про появу на роботі працівника у стані алкогольного сп’яніння. У ній обґрунтовують необхідність відсторонити порушника. Акт відсторонення працівника від роботи додають до доповідної записки.

Як відсторонити від роботи працівника у стані сп’яніння

Акт можна оформити у довільній формі. У ньому зазначають:

  • дату й час його складання;
  • дату й час виявлення факту перебування працівника на роботі у нетверезому стані;
  • прізвище, ім’я, посаду нетверезого працівника;
  • докладний перелік ознак алкогольного сп’яніння;
  • прізвища, імена, посади працівників, які стали свідками порушення і підписали акт.

З актом потрібно обов'язково ознайомити порушника трудової дисципліни. Якщо нетверезий працівник відмовиться ознайомитися з актом, цей факт потрібно зафіксувати або в окремому акті, або в акті, де фіксувалося порушення трудової дисципліни.

Працівника вважають відстороненим від роботи з того часу, який зазначено в акті відсторонення. Умова — відсутність передбаченого законодавством документа, що заперечує причину відсторонення, — медичної довідки про відсутність сп’яніння у порушника.

Акт відсторонення від роботи працівника у стані алкогольного сп’яніння Важливо! Акт відсторонення від роботи працівника у стані алкогольного сп’яніння мають підписати свідки. Акт, який підписали тільки посадові особи підприємства, можуть поставити під сумнів у разі його оскарження.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді