Вже за рік весь бензин на АЗС міститиме біоетанол

Новий закон передбачає лише поодинокі винятки

Вже за рік весь бензин на АЗС міститиме біоетанол

Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому закон щодо обов’язковості використання рідкого біопалива (біокомпонентів) у галузі транспорту (законопроєкт № 3356-д). Його мета — створити нормативно-правову базу для розвитку сфери виробництва, обігу та використання рідкого біопалива транспортом.

Як забезпечити пожежну безпеку на автозаправних станціях

За законом, із 1 червня 2025 року мінімальна частка біопалива (біокомпонетів) у бензинах, які відпускаються з місць оптової і роздрібної торгівлі пальним, становитиме 5%. Виняток — бензини з октановим числом 98 і вище та бензини, що поставляються для потреб Міноборони, Держрезерву та для створення мінімальних запасів нафти й нафтопродуктів.

Облік вмісту рідкого біопалива (біокомпонентів) вестиме Держенергоефективності.

Недотримання вимог щодо відпуску та неподання або несвоєчасне подання інформації щодо вмісту рідкого біопалива (біокомпонентів) вважатиметься правопорушенням.

Закон імплементує положення Директиви Європарламенту та Ради 2009/28/ЄС від 23.04.2009 про заохочення до використання енергії, виробленої з відновлюваних джерел. Крім того, документ стимулюватиме розвиток аграрного сектору, адже створюється новий ринок біоетанолу в Україні.

Джерело: ВРУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36593

Група з електробезпеки інженера з охорони праці

Робота інженера з охорони праці досить багатофункціональна і складна. Дізнайтеся, чи повинен інженер з охорони праці для виконання своїх обов'язків мати групу з електробезпеки?
9201

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31747

Інструктажі з електробезпеки

Роботодавець зо­бо­в’я­заний регулярно вживати заходів безпеки, щоб унеможливити або мінімізувати ризики виникнення пожежі й ураження працівників електричним струмом. Один із головних заходів — проводити інструктажі, навчання та перевірку знань працівників із питань електробезпеки. Більше про інструктажі з електробезпеки — дізнайтеся зі статті.
15283

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді