Відшкодування за сонячні батареї: хто може скористатись новою програмою від Фонду енергоефективності

Передбачено покриття витрат на 70%

Відшкодування за сонячні батареї: хто може скористатись новою програмою від Фонду енергоефективності

Затверджена Фондом енергоефективності програма «ГрінДІМ» вже почала діяти. 

Як підвищити енергоефективність підприємства

Мета проєкту — стимулювати користувачів використовувати альтернативні джерела енергії. 

Програма передбачає часткове відшкодування вартості обладнання та матеріалів, а також процедури  сертифікації енергетичної ефективності будинку (перед поданням заявки на отримання гранту та після його реалізації). Зокрема, відшкодовуватимуть таке обладнання:

  • теплові насоси — джерело теплової енергії — ґрунт, вода або повітря (для потреб опалення та гарячого водопостачання);
  • сонячні електростанції (СЕС) — відповідно до технічних вимог.

Учасникам надаватимуть грант (безповоротний та безоплатний) на суму 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації. Для теплових насосів передбачена допомога до 2 млн грн, а для СЕС — до 1 млн грн. Витрати на сертифікацію покриватимуть у розмірі до 15 тис. грн.

Долучитися до програми можуть ОСББ та ЖБК (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи).

Джерело: Фонд Енергоефективності

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Спецвзуття: як використовувати та зберігати

На підприємствах, діяльність яких пов’язана з небезпечними роботами, працівникам видають спеціальне взуття та одяг. У статті розповімо про види спецвзуття, як здійснюється його облік, як правильно зберігати спецвзуття та доглядати за ним.
6154

Склад автомобільної аптечки

Правильно укомплектована автомобільна аптечка може врятувати чиєсь життя. У статті розповідаємо, які види автомобільних аптечок існують, яким має бути вміст аптечки для транспортних засобів, де її зберігати та яка відповідальність за відсутність аптечки.
64452

Затверджуємо Перелік робіт з підвищеною небезпекою

На будь-якому підприємстві, діяльність якого передбачає виконання небезпечних робіт, потрібно затвердити перелік робіт з підвищеною небезпекою. Якою нормативною базою при цьому користуватися — підкажемо у статті.
15715

Зразок наказу про проведення медичних оглядів

Керівник підприємства перед проведенням медичних оглядів працівників повинен видати відповідний наказ. Пропонуємо вам скачати зразок наказу про проходження медичного огляду, розроблений експертом.
38051

Положення про розробку інструкцій з охорони праці

Для чого потрібне Положення про розробку інструкцій з охорони праці, які розділи воно має містити та який їх зміст? У статті ви знайдете відповіді не лише на ці та інші питання, а й зможете завантажити зразок Положення про розробку інструкцій з охорони праці.
5302

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді