Відшкодування за сонячні батареї: хто може скористатись новою програмою від Фонду енергоефективності

Передбачено покриття витрат на 70%

Відшкодування за сонячні батареї: хто може скористатись новою програмою від Фонду енергоефективності

Затверджена Фондом енергоефективності програма «ГрінДІМ» вже почала діяти. 

Як підвищити енергоефективність підприємства

Мета проєкту — стимулювати користувачів використовувати альтернативні джерела енергії. 

Програма передбачає часткове відшкодування вартості обладнання та матеріалів, а також процедури  сертифікації енергетичної ефективності будинку (перед поданням заявки на отримання гранту та після його реалізації). Зокрема, відшкодовуватимуть таке обладнання:

  • теплові насоси — джерело теплової енергії — ґрунт, вода або повітря (для потреб опалення та гарячого водопостачання);
  • сонячні електростанції (СЕС) — відповідно до технічних вимог.

Учасникам надаватимуть грант (безповоротний та безоплатний) на суму 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації. Для теплових насосів передбачена допомога до 2 млн грн, а для СЕС — до 1 млн грн. Витрати на сертифікацію покриватимуть у розмірі до 15 тис. грн.

Долучитися до програми можуть ОСББ та ЖБК (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи).

Джерело: Фонд Енергоефективності

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Електробезпека

Важливо не лише дотримуватися правил електробезпеки, а й знати про причини виникнення електротравм, яка дія електричного струму на організм людини, про умови ураження людини електричним струмом. Електробезпека на виробництві — докладно розповідаємо про всі нюанси у нашій статті.
66028

Як відбувається перевірка знань з електробезпеки

Які бувають види перевірок знань з електробезпеки, хто з працівників та з якою періодичністю має їх проходити, як організувати перевірку знань з електробезпеки. Про все це — далі у статті.
29629

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах є обов’язковою для виконання всіма працівниками підприємства й поширюється на всі приміщення та кабінети підприємства. У ній встановлено основні вимоги до забезпечення пожежної безпеки в будівлі. Завантажте зразок інструкції, розроблений експертом, та за потреби адаптуйте документ до умов вашого підприємства.
47473

Oрганізація проведення інструктажів з питань охорони праці

Зі статті ви дізнаєтеся, які існують види інструктажів з охорони праці, хто проводить інструктажі з охорони праці, яка періодичність проведення інструктажів з охорони праці та як проводити інструктажі з охорони праці під час війни.
220112

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді