Експертиза з ОП: оновили Покажчик нормативно-правових актів

Оновлені вимоги замінили попередні

22_12_1.jpg

Станом на 15 травня 2024 року Держпраці наказом № 74 затвердила нову редакцію Покажчика нормативно-правових актів з охорони праці (НПАОП).

Як розробити План реагування підприємства на надзвичайні ситуації

До Покажчика увійшли:

  • Вимоги до суб'єктів господарювання, які мають намір виконувати (виконують) експертизу стану охорони праці та безпеки промислового виробництва, проводити (проводять) технічний огляд, експертне обстеження (технічне діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затверджені наказом Мінекономіки від 27.11.2023 № 17954 (НПАОП 0.00-7.24-23 ).

Виключені з Покажчика:

  • Вимоги до спеціалізованих та експертних організацій, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 № 687 (НПАОП 0.00-7.10-07);
  • Вимоги до експертних організацій, які мають намір виконувати (виконують) експертизу стану охорони праці та безпеки промислового виробництва та щодо відповідності машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки вимогам законодавства про охорону праці та промислової безпеки (НПАОП 0.00-7.21-22).

Джерело: Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про розробку інструкцій з охорони праці

Для чого потрібне Положення про розробку інструкцій з охорони праці, які розділи воно має містити та який їх зміст? У статті ви знайдете відповіді не лише на ці та інші питання, а й зможете завантажити зразок Положення про розробку інструкцій з охорони праці.
5303

Наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Що таке наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки? Хто його видає і коли він потрібен? Яку форму бланка обрати та як правильно оформити? Відповіді на ці та інші питання — у статті. А також завантажуйте розроблений експертом бланк наряду допуску.
123227

Положення про навчання з питань охорони праці на підприємстві

Одним з основних документів з навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві є Положення про навчання з питань охорони праці. Які вимоги до цього документа, хто його затверджує й узгоджує — дізнайтеся зі статті.
40398

Накази з охорони праці на підприємстві: види, оформлення, строки та порядок зберігання

Загальна інформація про накази з охорони праці на підприємстві, нормативне регулювання та види наказів. Скільки потрібно зберігати накази з охорони праці на підприємстві?
98008

Як розробити Програму стажування водіїв

Програма стажування водіїв допоможе організувати на підприємстві стажування водіїв колісних транспортних засобів. У статті — зразок для скачування, який ви легко можете адаптувати до умов вашого підприємства
3617

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді