Забруднення повітря: європейські критерії перевірки

Уряд оголосив про зміни системи моніторингу

Забруднення повітря: європейські критерії перевірки

Кабінет Міністрів повідомив про оновлення Порядку проведення моніторингу атмосферного повітря.

Як забезпечити сприятливий виробничий мікроклімат

В уряді пояснили, що нинішній підхід не дає змоги повноцінно оцінити картину, а зміни дозволять  збирати інформацію комплексно та системно. На основі зібраних даних проводитимуть аналіз, який стане підставою для ухвалення управлінських рішень.

Зокрема, у Кабміні анонсують: 

  • встановлення чітких вимог до якості повітря у різних зонах та агломераціях;
  • покращенн процедури затвердження та виконання програм моніторингу;
  • прозорість заходів з управління якістю повітря (у разі перевищення встановлених граничних норм).

Наразі Міндовкілля розробляє підходи та критерії впровадження змін, що дозволить запровадити  індекс якості повітря. Це дозволить зблизити нормативне регулювання з практикою ЄС.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Впроваджуємо Правила внутрішнього трудового розпорядку

Правила внутрішнього трудового розпорядку (ПВТР) регулюють трудові відносини та є обов’язковими для усіх працівників підприємства. Під час інспектування фахівці Держпраці перевіряють, чи ознайомлені працівники з Правилами. Дізнайтеся, хто має розробити та ввести в дію ПВТР.
19123

Можливості використання штучного інтелекту в охороні праці

ШІ вже найближчим часом може стати надійним помічником, який буде допомагати фахівцям з охорони праці значно економити час для виконання різних задач. Роль штучного інтелекту в охороні праці буде дуже стрімко розвиватися. Він зможе вже найближчим часом стати однією із базових компетенцій сучасних спеціалістів з ОП.
125

Склад автомобільної аптечки

Правильно укомплектована автомобільна аптечка може врятувати чиєсь життя. У статті розповідаємо, які види автомобільних аптечок існують, яким має бути вміст аптечки для транспортних засобів, де її зберігати та яка відповідальність за відсутність аптечки.
64544

Положення про розробку інструкцій з охорони праці

Для чого потрібне Положення про розробку інструкцій з охорони праці, які розділи воно має містити та який їх зміст? У статті ви знайдете відповіді не лише на ці та інші питання, а й зможете завантажити зразок Положення про розробку інструкцій з охорони праці.
5379

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді