Перевірка стану ОП: нові вимоги до експертних організацій

Усі суб'єкти господарювання мають надати інформацію про себе Держпраці

Перевірка стану ОП: нові вимоги до експертних організацій

Затверджені Міністерством економіки України Вимоги до суб’єктів господарювання, які мають намір виконувати (виконують) експертизу стану охорони праці та безпеки промислового виробництва, проводити (проводять) технічний огляд, експертне обстеження (технічне діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки набули чинності.

Діють нові вимоги до експертних організацій у сфері охорони праці

Відповідно, суб’єкти господарювання, які виконують експертизу стану охорони праці, мають надати Держпраці ([email protected]) інформацію про організацію та її відповідність вимогам. Зокрема, знадобляться такі дані:

  • найменування та місцезнаходження юридичної особи;
  • контактні дані;
  • інформація щодо керівника;
  • відповідність акредитації заявленим видам діяльності (враховуючи склад кваліфікованого персоналу та визначених сферою акредитації завдань).

У Держпраці порадили використовувати готову форму повідомлення для пришвидшення обробки інформації.

Якщо відомство отримає недостовірні відомості, інформацію про суб’єктів господарювання не оприлюднюватимуть. Про ті організації, що не відповідають Вимогам, повідомлятимуть національний орган з акредитації.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13404

Перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників

Ефективна робота з профілактики виробничого травматизму на виробництві залежить від належної підготовки, навчання та підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці. Провести перевірку знань допоможе орієнтовний перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників підприємства, підготовлений експертом
50523

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС є нормативним документом, що містить обов’язкові вимоги з охорони праці для заправника при виконанні робіт згідно з його обов’язками. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте до умов вашого підприємства.
19612

Контроль за станом охорони праці на підприємстві

Контроль за станом охорони праці на підприємстві є одним із складових елементів системи управління охороною праці підприємства. Контроль спрямований на виявлення відхилень від норм в умовах праці та перевірку виконання працівниками своїх обов’язків у сфері охорони праці. Дізнайтеся, які бувають основні види контролю за станом охорони праці на підприємстві, з якою періодичністю їх проводять, та якими документами супроводжується контроль.
58759

Всесвітній день охорони праці

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. Так само збігається і девіз, який визначає МОП. Дізнайтеся, як звучить тема Дня охорони праці — 2024 та як організувати День охорони праці на підприємстві.
103237

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді