Перевезення небезпечних вантажів: дозволи більше не продовжуватимуть

Уряд скасував механізм, який запроваджували на час дії воєнного стану

image71

Нові вимоги до навчання водіїв, які перевозять небезпечні вантажі

Кабінет Міністрів України скасував продовження строків дії свідоцтв на перевезення небезпечних вантажів під час дії воєнного стану.

У Міністерстві внутрішніх справ пояснили, що, за попередніми правилами, строк дії свідоцтва на перевезення небезпечних вантажів, який закінчувався під час дії воєнного стану, автоматично продовжували на час дії воєнного стану та впродовж 90 днів після його скасування. Тепер же строк дії документів становить один рік. 

Щоб отримати свідоцтво про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів, підприємство повинне звернутися до будь-якого регіонального сервісного центру МВС, де проведуть перевірку відповідності конструкції та спеціального обладнання транспортного засобу.

Свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів видаються на всі транспортні засоби EX/II, EX/III, FL, AT, MEMU категорій N та O.

В МВС уточнили, що впродовж 2023 року було видано або продовжено понад 40 тисяч дозвільних документів.

Джерело: Міністерство внутрішніх справ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про результати атестації робочих місць

За результатами атестації робочих місць за умовами праці видається наказ про її результати. Скачайте готовий зразок наказу про результати атестації робочих місць та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.
23865

Комісія з атестації робочих місць за умовами праці

Атестаційна комісія — це колегіальний орган, створений для вирішення всіх питань, які стосуються атестації робочих місць на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, як створюють атестаційну комісію, хто входить до її складу, які функціональні обов’язки вона виконує.
12596

Як оформити графік проведення атестації

Перед проведенням атестації керівник підприємства видає відповідний наказ. Як додаток до нього оформлюють графік проведення атестації робочих місць за умовами праці. У статті ви знайдете зразок оформлення такого графіка.
12642

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді