ДСНС запускає єдину базу даних щодо укриттів

Новий реєстр має відрізнятися від вже наявних у мережі

image52

Захисні споруди: вимоги до облаштування, пожежної безпеки

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) за дорученням Уряду та РНБО створює єдину інформаційну систему «Облік і візуалізація фонду захисних споруд цивільного захисту». Система надасть громадянам можливість бачити найближчі та найзручніші для них укриття на єдиному ресурсі зі зручним інтерфейсом. Надалі розробники планують інтегрувати систему в мобільний застосунок «Дія».

До адміністрування системи залучатимуть представників обласних, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також територіальних органів ДСНС.

 ДСНС запускає єдину базу даних щодо укриттівЯкими мають бути дії працівників під час повітряної тривоги

Офіційна державна база укриттів відрізнятиметься від аналогічних баз даних, які нині є в інформаційному просторі, оскільки її наповнення і верифікація, а також вимоги до адміністрування будуть чітко регламентованими.

123.pngЗауважте:

Уряд уніс зміни до Порядку організації та функціонування пунктів незламності, затвердженого постановою КМУ від 17.12.2022 № 1401. Ці зміни врегульовують механізм відображення інформації про пункти незламності на порталі та в мобільному додатку «Дія».

Інформація про пункти незламності з фотографіями (за наявності) відображається на інтерактивній мапі. Користувачі мають змогу залишати відгуки та пропозиції та оцінювати стан та/або функціонування пунктів незламності, вносити та актуалізувати інформацію про них.

Опрацьовуватимуть відгуки й пропозиції користувачів уповноважені представники обласних, Київської міської держадміністрацій (військових адміністрацій).

Джерело: ДСНС

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
23

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46965

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30133

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10564

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47696

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді