День Конституції: робочий чи вихідний?

Під час воєнного стану діють особливі умови

image89

Робочий час: тривалість та особливості

Наразі воєнний стан в Україні продовжено до 18 серпня. Водночас Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» передбачає призупинення дії ст. 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових та неробочих днів. Так само не відбувається перенесення на понеділок вихідного дня, якщо святковий припадає на вихідний, чи скорочення попереднього перед святковим робочого дня.

День Конституції: робочий чи вихідний? Робота у вихідні та святкові дні: як не порушити законодавсто

Відповідно, 28 червня (День Конституції) буде звичайним робочим днем повної тривалості (так само як і 27 червня). Обмеження щодо залучення до роботи у святкові дні під час воєнного стану також не діють. 

Загалом же у червні неробочими були 8 днів — ті, що припали на вихідні.

Водночас варто пам'ятати, що роботодавець та трудовий колектив можуть вирішити зберігати додаткові вихідні дні (у колективному договорі мають бути відповідні положення), і тоді ці дні виключають із норми робочого часу. Відповідно, і роботу у такі дні оплачують як у вихідний.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Які переліки має скласти атестаційна комісія

За роботу в несприятливих умовах працівникам надають пільги і компенсації. Їх призначають на підставі переліків, що складають на підприємстві за результатами атестації робочих місць за умовами праці. Які саме переліки за результатами атестації скласти, як правильно їх оформити. Розповідаємо далі.
9531

Атестація робочих місць за умовами праці: важливі нюанси, які потрібно знати роботодавцеві

Зі статті ви дізнаєтеся, який алгоритм проведення атестації робочих місць за умовами праці, як до неї підготуватися, яку відповідальність нестиме роботодавець, якщо він не провів атестацію, та чи потрібно проводити атестацію під час війни.
47240

Протокол засідання атестаційної комісії

Кожне засідання атестаційної комісії оформлюють відповідними протоколами. Щоб зекономити свій час, скачайте наведені у статті зразки протоколів та скористайтеся ними, коли проводитимете на підприємстві атестацію робочих місць.
14798

Наказ про результати атестації робочих місць

За результатами атестації робочих місць за умовами праці видається наказ про її результати. Скачайте готовий зразок наказу про результати атестації робочих місць та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.
22416

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді