Затверджено Правила охорони праці під час газоелектричного, контактного, кисневого та плазмового різання металів

Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 06.02.2014 № 117  затверджено Правила охорони праці під час газоелектричного, контактного, кисневого та плазмового різання металів.

Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 06.02.2014 № 117 затверджено Правила охорони праці під час газоелектричного, контактного, кисневого та плазмового різання металів.

Ці Правила поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, які здійснюють діяльність, пов’язану з газоелектричним, контактним, кисневим та плазмовим різанням металів та встановлюють вимоги охорони праці під час виконання робіт з різання металів. Вимоги цих Правил є обов’язковими для виконання роботодавцями та працівниками, які виконують роботи з різання металів.

Відповідно до Правил працівники, які виконують роботи з різання металів, повинні отримати допуск до виконання робіт зі зварювання об’єктів та обладнання відповідно до вимог Правил атестації зварників, затверджених наказом Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 19.04.1996 № 61 (НПАОП 0.00-1.16-96).

Працівники, які виконують роботи з різання металів на висоті, повинні дотримуватись вимог Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, затверджених наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 27.03.2007 № 62 (НПАОП 0.00-1.15-07).

Серед вимог до дій роботодавця, зокрема:

  • організація проведення попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників певних категорій згідно з вимогами Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 21.05.2007 № 246;
  • організація проведення атестації робочих місць за умовами праці відповідно до вимог Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабміну України від 01.08.1992 № 442;
  • розроблення та затвердження відповідного переліку робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці, з урахуванням специфіки виробництва відповідно до Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01. 2005 № 15 (НПАОП 0.00-2.01-05).

До Правил увійшли такі розділи:

І. Загальні положення

ІІ. Загальні вимоги

ІІІ. Вимоги до робочих місць

ІV. Вимоги охорони праці під час технологічних процесів.

Відповідно не застосовується на території України Система стандартів безпеки праці. Різання теплове металів. Загальні вимоги безпеки, введена розпорядженням Міністерства суднобудівної промисловості СРСР від 11.10.1979 № 32/7-0272-575.

Наказ зареєстровано в Мін’юсті України 16.05.2014 за № 507/25284, набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
11

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23674

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10539

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32682

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді