Інвалідність внаслідок поранення: уряд затвердив зміни

Дізнайтеся, як ухвалюватимуть рішення про встановлення інвалідності

image48

Які права й пільги мають особи з інвалідністю в умовах воєнного стану

Кабмін постановою від 05.05.2023 № 452 ухвалив зміни до постанов КМУ «Питання медико-соціальної експертизи» від 03.12.2009 № 1317 та «Деякі питання встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я» від 25.04.2018 № 306. Ці постанови врегульовують процедури, за якими:

  • МСЕК встановлюють цивільному населенню, яке з 24 лютого 2022 року перебуває або перебувало на території проведення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, у зв’язку з військовою агресією рф проти України, причинний зв’язок інвалідності із проведенням зазначених заходів;
  • Мінветеранів ухвалює рішення про встановлення факту одержання вищевказаними особами ушкодження здоров’я від боєприпасів на території проведення зазначених заходів.

Інвалідність внаслідок поранення: уряд затвердив зміни Більше про охорону праці осіб з інвалідністю

Рішення про встановлення факту одержання ушкодження здоров’я від боєприпасів ухвалюватиме міжвідомча комісія, утворена Мінветеранів. МСЕК на підставі рішення міжвідомчої комісії встановлюватиме цивільним особам причинний зв’язок інвалідності із проведенням зазначених заходів.

 

Для того щоб встановити такий факт, особам необхідно подати на розгляд міжвідомчої комісії:

  • копії первинної медичної облікової документації;
  • висновок судово-медичної експертизи;
  • копію довідки МСЕК про групу і причину інвалідності від загального захворювання (для повнолітніх) або копію висновку ЛКК (для дітей);
  • довідку про відсутність (наявність) судимості;
  • витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Заява та необхідні документи потрібно подати/надіслати поштою до Мінветеранів: провулок Музейний, 12, м. Київ, 01001.

Джерело: Урядовий портал

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці»

Вища школа охорони праці

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46916

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30103

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10551

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47610

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183254

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді