Щоб скасувати карантин, потрібен аудит

В уряд розповіли, які критерії потрібні, щоб обмеження скасували

image19

Як діє карантин в умовах воєнного стану

МОЗ розглядає можливість скасувати в Україні карантинні обмеження, які запроваджували через пандемію COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міністерству потрібен час, щоб провести аудит і підготуватися скасувати постанову КМУ, згідно з якою в Україні діє карантин, оскільки це пов’язано з протиепідемічними обмеженнями та діями суб’єктів господарювання під час карантину. Попри те що 5 травня 2023 року ВООЗ оголосила про закінчення пандемії, миттєво скасувати карантин в Україні не можна через економічні чинники.

ВООЗ попередила, що небезпека від COVID-19 повністю не зникла, тому правила безпеки все ще актуальні.

Очільник МОЗ зазначив: для того щоб скасувати карантинні обмеження, буде потрібно, щоб 70% населення України були вакциновані повним курсом і бустерною дозою для всіх, хто цього потребує.

Нагадаємо: КМУ продовжив режим надзвичайної ситуації та карантин у зв’язку з COVID-19 до 30 червня 2023 року.

Джерело: РБК-Україна

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці»

Вища школа охорони праці

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46922

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30105

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10551

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47627

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді