ДСНС попередила про великодні ризики

Рятувальники закликали вірян та священників бути пильними

ДСНС попередила про великодні ризикиДержавна служба з надзвичайних ситуацій попередила про небезпеку під час Великодня, адже в період свят підвищується ризик виникнення пожеж через масове застосування свічок.

ДСНС попередила про великодні ризикиЯк обрати й безпечно експлуатувати вогнегасники

Напередодні Великодня рятувальники організували профілактичні рейди. Так, ДСНС перевіряє пожежну безпеку в церквах та спілкується зі священнослужителями, пояснюючи основні правила, які допоможуть уникнути пожежі.

Зокрема, в культових спорудах обов'язково:

  • мають бути наявні первинні засоби пожежогасіння;
  • електроприлади повинні бути справні;
  • повинні утримуватися на належному рівні шляхи евакуації;
  • має бути визначене безпечне місце для встановлення свічок.

Про небезпеку загоряння повинні пам'ятати і віряни. Так, не можна запалювати свічку поблизу легкозаймистих матеріалів або залишати у приміщенні без нагляду. Особливо уважними слід бути, коли свічку розміщують у великодньому кошику. 

Джерело: ГУ ДСНС України у Житомирській області

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці»

Вища школа охорони праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163632

Вступний інструктаж з пожежної безпеки на підприємстві

Вступний інструктаж з пожежної безпеки — це перший крок до ознайомлення з системою протипожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, хто має його проходити та які питання розглядаються під час такого інструктажу.
35709

Безпечне проведення вогневих робіт

Дізнайтеся про основні вимоги охорони праці та пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт. Перевірте правильність підготовки до виконання вогневих робіт за чеклістом.
30041

Наказ про призначення відповідальних за пожежну безпеку

Керівник підприємства зобов’язаний призначити відповідального за пожежну безпеку на підприємстві та закріпити цей обов’язок у локальних актах підприємства. У статті ви знайдете зразок наказу про призначення відповідального за пожежну безпеку.
97976

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді