Чекліст для найбільш поширених робіт — Держпраці рекомендує, а ми підказуємо

Додатковий інструмент контролю допоможе зменшити ризики помилок

image45

Чекліст. Підготовка до перевірок за 10 кроків

Чекліст — це контрольний список завдань, складений у вигляді максимально простих, точних і лаконічних, але повних дій, які необхідно у потрібній послідовності виконати або перевірити. 

Чекліст для найбільш поширених робіт — Держпраці рекомендує, а ми підказуємо Скачайте план-графік проведення навчання з охорони праці у 2023 році

Чекліст допомагає:

  • оцінити обсяг виконаної роботи та побачити, що саме ще залишилося зробити;
  • заощадити та упорядкувати робочий час;
  • скоротити можливість появи помилок;
  • розвинути професійні компетентності.

Цифрове видавництво Експертус вже зараз може допомогти вам впровадити таку систему роботи, адже ми заздалегідь підготували чеклісти для різноманітних ситуацій. 

Застосовуйте чеклісти, щоб контролювати, чи дотримує ваше підприємство усі передбачені заходи безпеки, та мінімізувати вплив професійних ризиків на працівників під час робіт.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Медогляди водіїв транспортних засобів

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
79456

Заохочення працівників до дотримання правил безпеки

Важливим та першочерговим завданням безпеки праці на робочих місцях є формування лідерства вищого керівництва в питаннях безпеки та пріоритетної уваги до цих питань. У такому випадку працівник буде бачити і вірити, що безпека його праці - це одна з ключових цінностей підприємства. Саме це є одним із мотивів безпечної поведінки працівників.
67

Впроваджуємо Правила внутрішнього трудового розпорядку

Правила внутрішнього трудового розпорядку (ПВТР) регулюють трудові відносини та є обов’язковими для усіх працівників підприємства. Під час інспектування фахівці Держпраці перевіряють, чи ознайомлені працівники з Правилами. Дізнайтеся, хто має розробити та ввести в дію ПВТР.
19206

Можливості використання штучного інтелекту в охороні праці

ШІ вже найближчим часом може стати надійним помічником, який буде допомагати фахівцям з охорони праці значно економити час для виконання різних задач. Роль штучного інтелекту в охороні праці буде дуже стрімко розвиватися. Він зможе вже найближчим часом стати однією із базових компетенцій сучасних спеціалістів з ОП.
991

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді